Åslin var nära Hästen redan i somras

David Åslin längtar till att dra igång med Vita Hästen. "Perfekt att komma in på vågen", säger forwarden.

Leksand, Troja-Ljungby och Södertälje har David Åslin sedan tidigare spelat allsvensk hockey för.

Den fjärde klubben på listan blir Vita Hästen.

– Tony (Zabel) har följt mig under en viss tid och han ville att jag skulle spela för honom redan inför den här säsongen, men så blev inte fallet. Nu dök det upp en möjlighet och vi slog slag i saken, säger David Åslin som kommer att variera mellan boende i Stockholm och Norrköping.

2019/2020 har Åslin representerat två lag i den österrikiska ligan i form av Graz99ers och Vienna Capitals.

– Det blev precis som jag tänkte i Österrike. Jag väntade med klubbvalet i somras för att jag ville göra rätt val och visa vad jag kan spela för hockey. Det har gått jättebra för mig i båda klubbarna. Anledningen till att jag inte är kvar är att de har lite annorlunda regler och jag signade korttidskontrakt, säger David Åslin.

Hur är ligan i Österrike?

– Topplagen är som mittenlagen i SHL. Graz slog ju Frölunda i CHL och Vienna slog ju Djurgården. Det är inte så mycket som skiljer, den undra halvan är väl ungefär som allsvensk nivå.

Du sa att du fick spela ditt spel i Österrike, vad kan Hästenfansen förvänta sig av dig?

– Jag är en offensiv spelare som gillar att utmana med fart och gillar att ta pucken mot mål. Det är min styrka tillsammans med power play.

Det är en förväntansfull forward som ansluter till laget på måndag och då gör sitt första träningspass i Himmelstalundshallen.

– Det var ett tag sen jag spelade match. Jag är spelsugen, så det här passar perfekt, säger David Åslin.

Behöver du en startsträcka för att komma igång?

– Nej, inget speciellt. Nåt ispass i benen så är man redo för att gå sen.

David Åslin känner Jacob Spångberg och Marcus Fagerudd sedan tiden i Södertälje förra säsongen, och Jens Holmström från Leksands juniorlag samt Istvan Bartalis i Troja-Ljungby.

Det är ett ganska inspirerande läge av säsongen för Vita Hästen som du kommer in i.

– Verkligen. Grabbarna är inne i ett stim. Jag kan tänka mig att de är glada, det passar mig perfekt att komma in på den vågen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa