Här är veteranens besked om skadan

Marcus Eriksson har snart varit borta från spel i en månad. Nära en comeback är han ännu inte.

Borta mot Västerås 18 januari var den senaste Vita Hästen-matchen som Marcus Eriksson deltog i. Därefter ådrog han sig en fotskada som har hållit honom utanför laguppställningen och har inneburit åtta missade matcher.

Eriksson har varit på is hela den här veckan, men inte kunnat delta på lagets kollektiva träningspass.

– Det har inte närmat sig matchspel. Jag har lite problem med balans och styrka i foten och kan inte ha på mig skridskon för länge. Foten är fortfarande svullen. Får jag tryck för länge så måste jag ta av mig skridskon. Det positiva är att jag ändå kan köra en liten stund på is, säger Marcus Eriksson och lägger till:

– Jag tycker ändå att det gick ganska snabbt från fredagen förra veckan, då jag inte ens fick i foten i skridskon, till i måndags då jag kunde det. Därefter har det gått åt rätt håll, men långsamt.

Vita Hästen har två matcher den kommande veckan. På onsdag hemma mot Södertälje och på fredag borta mot Karlskrona.

Räkna inte med Marcus Eriksson i någon av matcherna.

– Som det är nu är det inte spel onsdag i varje fall. Och angående fredagen är det svårt att säga. Jag behöver göra ett antal fulla träningar ihop med laget först och känna mig trygg. Jag kan inte åka omkring och vara orolig för att foten inte håller, säger Eriksson.

34-åringen gör allt han kan för att påskynda läkningen.

– Jag tar tabletter varje dag i princip när jag ska gå på is. Sen får jag köra lite ström på det och fixa och trixa. Jag får se i morgon (måndag) när naprapaten är på plats vad mer man kan göra för att få bort svullnaden, säger Marcus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa