Svensken gör Schwarzenegger till president

Svenske David Sandberg lyckas med det omöjliga – att sätta Arnold Schwarzenegger i Vita huset.

Jag tror att han är väldigt nöjd med den delen, säger Sandberg till filmtidningen Empire.

Arnold Schwarzenegger sitter bakom världens kanske mest berömda skrivbord, det ovala arbetsrum som tillhör amerikanska presidentens. Han lutar sig tillbaka i kontorsstolen, med båda fötterna på bordet och en rykande cigarr i ena handen.

I verkliga livet kan den österrikiskfödde tidigare kroppsbyggaren aldrig bli vald till president i USA, en post som är vigd till personer födda i USA. Men i filmens värld kan man så klart tänja på reglerna.

Det är roligt att åtminstone spela någonting som du inte kan bli. Därför är det kul att spela en CIA-agent som du gör i filmerna. Antalet poliser jag har spelat – min pappa ville alltid att jag skulle bli polis, säger Schwarzenegger i en intervju med The Atlantic.

Urspårad actionkomedi

Den som satt Schwarzenegger i stolen är svenske regissören David Sandberg. Filmen är "Kung fury 2", uppföljaren till succén från 2015. Då rörde det sig om en halvtimmes film möjlig via gräsrotsfinansiering, med hemmagjorda specialeffekter.

Nu är det en storbudgetlångfilm i Hollywood med stjärnor som nämnde Schwarzenegger och Michael Fassbender. Men det är fortfarande en lika urspårad actionkomedi som ettan.

Kombination av roller

Schwarzenegger kommer nämligen inte vara kvar bakom skrivbordet. I stället utlovas bland annat en scen där den gamle actionhjälten sliter av en fiende armen, och sedan slår honom med den.

Det är alla grejer jag velat se Arnold göra. Jag ser på rollen som en kombination av alla rollfigurer han har gjort, till en stenhård president, säger Sandberg till Empire.

Schwarzenegger själv säger att det hade varit roligt att vara världsledare och lösa problem på riktigt, men försöker att inte vara alltför bitter över att det inte går.

Jag kan inte klaga på det allt för mycket, för allt som åstadkommits i mitt liv har varit tack vare USA, säger han till The Atlantic.

Filmen är färdiginspelad, men har ännu inte fått något premiärdatum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa