Politik i stort och smått och rött och blått

Folkbladet har startat en ny poddradio.

Folkbladet har startat en ny poddradio. Där möter jag Widar Andersson politiska personer för tämligen korta och förhoppningsvis intressanta samtal om politik i Norrköping, Sverige och möjligen också i världen. Fyra avsnitt finns färdiga att lyssna på redan nu. Flera är på ingång; bland andra Mia Sköld (MP), läkaren och tidigare S-politikern Helene Andersson Molina som varit på Gazaremsan och jobbat och Darko Mamkovic (SD) står på tur. 

Podden kan bland annat höras på https://www.folkbladet.se/widarspodd/ Eller https://widar.podbean.com/

Eller iTunes om man lyssnar i sin iPhone 

https://podcasts.apple.com/se/podcast/widar-möter  Podden kommer också på Google för Android. Men det tar dessvärre lite tid. 

Kommunalrådet Reidar Svedahl har gästat "Widar Möter". Reidars politiska karriär startade rekordsnabbt. Hux flux var  kommunalråd. I podden berättar Reidar bland annat om skillnaden mellan att vara "närvarande" och "till förfogande." Och om hur det ska gå för Nyamko Sabuni. Och om varför det inte byggs vindkraft i Norrköping. 

Nicklas Lundström är gruppledare för Vänsterpartiet i Norrköping och ledamot i partistyrelsen. Nicklas Lundström har gästat poddradion Widar Möter för ett, som det visade sig, livligt samtal där det återkommande temat var frågan om "det verkligen har hänt något inom Vänsterpartiet?"

Ser M: s gruppledare Sophia Jarl sig som oppositionsledare? Och hur ska Moderaterna lyckas att vinna makten i Norrköping; något som har skett bara en (1) gång på hundra år?

Borde Moderaterna i riksdagen ha lyckats bilda regering efter valet 2018? Det fanns ändå en majoritet som avsatte Stefan Löfven, som valde ny talman och som röstade fram en budget från M och KD. Hör Sophia Jarls tankar om detta. 

Sophia Jarl tycker att de tre små borgerliga partierna som styr Norrköping tillsammans med Socialdemokraterna har fått för lite betalt. Hon säger sig också ha gett upp om Miljöpartiet.

En av Sveriges mest kända och omtyckta socialdemokrater”; så presenteras Lars Stjernkvist i ”Widar möter”. Stjernkvist har varit aktiv i politiken i ledande roller i mer än tre decennier. Hör honom om varför det skjuts och sprängs så mycket i Sverige och Norrköping, om S och MP borde bryta upp från regeringssamarbetet, om hur S och SD ska hantera sin relation, om Januariavtalet, om det politiska styret i Norrköping och hur länge ska Lars Stjernkvist egentligen sitta kvar som kommunstyrelseordförande i Norrköping?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa