Två forwards missar Timråmatchen borta

Fjärde gången gillt mot Timrå? "Jag tror vi kommer göra det jättebra", säger Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Tre matcher mot tabelltrean Timrå har gett tre uddamålsförluster och en poäng. Men Vita Hästen är stärkt efter imponerande 5–0 borta mot Almtuna senast.

– Det har varit tre jämna matcher mot Timrå och jag tror vi kommer göra det jättebra nu också. Det är två bra lag och jag känner att vi är på den nivån att vi kan slå dem. Men då krävs det att alla kliver fram. Målvaktsspelet måste också hålla i 60 minuter. Kokman och Masiello har gjort det jättebra men i en sån här match måste verkligen alla prestera på topp, konstaterar Tony Zabel.

 

Laget hade precis anlänt till NHK Arena när Zabel pratade om lördagsmatchen.

– Vi åkte från hallen kvart över sju i morse. Vi ska träna här om en timme. Det betyder mycket att komma fram så här. Man får tid att snacka och så vidare, säger han.

Han kunde konstatera att skadade Marcus Eriksson missar den här matchen också, liksom Simon Krekula som ersattes av Oliver Nordberg en bit in i Almtuna-matchen.

– Krekula körde ihop och fick nog en lätt hjärnskakning. Vi har tolv forwards med oss.

Och på backsidan?

– Alla åtta är med. Vi bestämmer i morgon hur vi gör.

 

Det lär krävas en prestation motsvarande mot Altuna senast för att få med sig poäng från Timrå. Kanske till och med bättre.

– Timrå har ett par grejer men det viktiga är hur vi ser ut. Vi vill fokusera på vår matchbild. Det innebär en kombination av bra försvarsspel och anfallsspel. De som är på isen får klara av att bedöma hur hårt vi ska anfalla och hur vi ska försvara, säger Tony Zabel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa