Beskedet: Legendaren lämnar Hästen

Yvonne Anglesjö avgår – nu säger också Conny Gyllander att han kommer att lämna Vita Hästens styrelse. "Det är definitivt", förklarar han för P4 Östergötland.

LÄS MER:Ishockeyförbundets ordförande reagerar på beskedet.

På torsdagen, när Vita Hästen fortfarande kämpade om att vända 0–1-underläget hemma mot Modo, kunde vi berätta om det senaste i Vita Hästen. Yvonne Anglesjö, som är ordförande i både Vita Hästens föreningsstyrelse och i Vita Hästen AB, avser att lämna sina uppdrag. Detta i samband med den extra medlemsstämma som klubbens valberedning ska kalla till. På extrastämman, som ska hållas i mitten av januari, ska en ny styrelse till föreningen väljas.

Bakgrunden till hennes beslut är de hot och trakasserier som hon förklarade har riktats mot henne. Avgörande blev ett intrång i den bostadsrättsfastighet där hon bor dagarna före jul.

– Med respekt för min familj, när det blir så här, vill jag inte vara kvar", sade hon till oss på torsdagen.

På torsdagen förklarade valberedningen i ett pressmeddelande att det ännu inte var klart vad som händer med övriga ledamöter i styrelsen. På fredagen förklarade dock Vita Hästens vice ordförande Conny Gyllander för P4 Östergötland att han gör som Yvonne Anglesjö – och avgår.

– Jag stöttar Yvonne helt och hållet i det här. Det är fruktansvärt att man kan bete sig på det här sättet. Jag tar avstånd från det här och med det så kommer jag också att kliva av styrelsearbetet. Det är definitivt, säger Conny Gyllander till P4 Östergötland.

På en rak fråga förklarar han att han kommer att avgå. Han förklarar för radiokanalen att Yvonne Anglesjö betytt mycket för Vita Hästen som förening.

– Hon har ett fantastiskt nätverk när det gäller människor och företagare som gjort att man kunnat jobba av stora skulder som vi inte kunnat tidigare, säger han.

Den förre Vita Hästenmålvakten Conny Gyllander anses vara en av de absolut största spelarlegendarerna i klubbens historia och har sin tröja upphissad i Himmelstalundshallens tak.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa