Matilda trivs bra på hemmaplan

"Det har varit en svacka de senaste veckorna innan den här. Det har börjat så bra annars i år och mycket vill ha mer", säger Matilda Pettersson om sitt 2018.

Hon är, förstås, på plats på hemmabanan i Åby under Norrköping International Horse Show. En av alla starka namn i ett startfält som innehåller mycket klass under tävlingshelgen som kommer.

Matilda Pettersson trivs här – även om hon numera rider för Runsten Equestrians.

– Vi har bara 20 minuter hem, hästarna sover hemma och får gå i hagen. De slipper stå i box här under tävlingshelgen, det gör de tillräckligt under helgerna ändå, säger Matilda när hon precis suttit av unga Herta Beata efter en runda i fredagsmorgonens 1,30-hoppningar.

Det blir en felfri ritt, men Matilda Pettersson är inte helt nöjd ändå.

– Hästen hoppade bättre än jag red. Det är så ibland, men hon ställde upp och var duktig, säger Matilda Pettersson.

Hon fick lite av sitt genombrott under 2017 med många starka tävlingsresultat – inte minst på sin största stjärnhäst Head over Hills. 2018 inleddes på samma sätt och vintern/våren var riktigt stark.

En känsla Matilda Pettersson gärna vill tillbaka till.

– Det är det man jobbar för, det är det som är roligt. Jag har fått bra hästar och då rider man bättre. Vilket genererar samma sak till de andra hästarna också.

Men ...

– Jag tycket att det har varit en liten svacka de senaste veckorna innan den här. Det har börjat gå bra i år och mycket vill ha mer. Det är lätt att tänka att det ska gå så hela tiden, säger Matilda Pettersson.

Därför blir helgen på hemmaplan extra viktig för att hitta rätta känslan igen.

– Det är bara att jobba sig ur det och vänta på den "braiga" perioden igen. Hoppas den kommer snart.

Norrköping International Horse Show inleddes i alla fall bra för Matilda Pettersson som var tvåa i torsdagens 1,45-kval till söndagens finalhoppningar. På Head over Hills var Matilda bara slagen av Niklas Arvidsson på Hasard (SWB) 1245.

– Det gick bra och han är kvalad till finalen. Han kommer få en vilodag nu både idag och imorgon. Målet här är finalerna på söndag och sedan att kvala några hästar till Falsterbo, säger Matilda Pettersson om planerna för dagarna på hemmaplan.

I den senare 1,50-hoppningen blev det två nedslag och åtta fel för Matilda på Bailacolle Z som debuterade på den hinderhöjden.

Åbys Emma Falk nådde en fin tredjeplats på Snowball i fredagens 1,50-klass. Placeringen bakom segraren Alexandra Eriksson (Västkustens Hoppryttarförening) och Varbergs Robin Ingvarsson gav 3 000 kronor.

Jerringpris-vinnaren och storstjärnan Peder Fredricson har inte kunnat komma till Åby än, men kan eventuellt komma loss till helgens hoppningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa