Zabel: "Förstår att det blir snack"

Tony Zabel pekas ut som en tänkbar ny tränare för Vita Hästen. "Jag kan förstå det", säger huvudpersonen själv till Sporten.

15 april 2019 12:30

LÄS MER: Han pekas ut som ny tränare i Hästen

Vita Hästen löste kvalserien efter en tuff säsong. Det blev ett positivt slut för klubben som kom sist i hockeyallsvenskan och därefter fick kvala sig kvar i den näst högsta serien.

När man slog Almtuna i den näst sista omgången blev det hundra klart – helgens match mot Boden blev mest av akademisk betydelse.

Nu börjar dock jobbet för att staka ut vägen framåt. Klubben har tre spelare under kontrakt (Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Kevin Elgestål) samt en oklar situation när det gäller tränare.

Sune Bergman ersatte Leif Strömberg under kvalet.

Nu är det avklarat och inget är klart hur det blir med Bergmans framtid. Uppgifter till Sporten gör gällande att Tony Zabel är en person som också är aktuell för jobbet.

Själv säger han:

– Jag kan förstå det, som jag har sagt förut så har jag hjälpt juniorerna en hel del. När det blev klart med kvalserien fick jag en förfrågan om att gå in som konsult och hjälpa till lite med samtal med spelaragenter åt klubben. Det har jag också gjort under kvalserien för att de skulle kunna få fokusera helt på det de behövde göra. Det är där vi har landat, nu ska jag träffa Vita Hästen i veckan för att rapportera vad jag gjort.

Har du varit inblandad i att rekrytera spelare till klubben under den här tiden?

– Vad ska jag svara på det? I och med att jag har pratat med agenter utifrån vilka spelare man har velat behålla så har jag även lyssnat av med spelare in. Det är naturligt eftersom jag vet vad klubben letar efter och då har jag tagit fram sådana som jag tycker kan passa.

48-årige Tony Zabel har meriter från Djurgården, som både assisterande och huvudtränare, i både SHL och hockeyallsvenskan. Han har även varit i Västerås och i Kallinge/Ronneby.

Senaste säsongerna har han varit general manager i Tyresö/Hanvikens J 20-lag.

Om Vita Hästen erbjuder dig rollen som huvudtränare när ni träffas i veckan, vad skulle du svara då?

– Oj, det får vi ta då. Men jag förstår som sagt att det blir en hel del snack, jag har ändå fört deras talan i en del frågor.

Är du sugen att hoppa på ett jobb på den här nivån igen?

– Det har jag varit hela tiden, men tajmingen har inte passat hittills. Jag har fått en del förfrågningar men det har handlat om var i landet det är, längd på kontraktet och sådana saker. Om jag ska göra något ska det vara något långsiktigt över tid.

Rent geografiskt passar Norrköping bra för din del?

– Det är klart att om man ska jobba på den nivån i Stockholm är det Djurgården, AIK och Södertälje som finns och de jobben är upptagna. Finns det alternativ som bara är en och en halv till två timmar bort så är det så klart bra.

Återstår att se om Tony Zabel blir aktuell som ny tränare för klubben. Ordföranden Rickard Rauge sa så här till Sporten om det under helgen:

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera.

– Det är mycket spekulationer just nu. Vi håller det öppet och har flera alternativ.

Rauge sa också att man ska träffa Sune Bergman och stämma av var man har varandra efter hans framgångsrika insats under kvalet där han hanterat uppdraget med att rädda kvar Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson