Utgick senast – så mår Krekula nu

Han klev av senast. Men röntgen visade att inget i foten är brutet. "Jag skulle gissa på en kraftig stukning", säger Vita Hästens Simon Krekula.

1 januari 2019 18:59

Skadeläget har varit en egen historia den senaste tiden. Mot Oskarshamn senast saknade Vita Hästen flera tongivande spelare. Och utöver de som redan var borta före matchen tvingades Simon Krekula kliva av i den andra perioden.

– Jag fastnade med skridskon i isen och fick min egen kroppsvikt på foten. Det är lite svullet fortfarande, men det känns bättre och bättre för varje dag, säger Simon Krekula.

Laget har inte tränat över nyårshelgen, därför har Vita Hästen-forwarden inte kunnat testa på isen hur foten känns.

Men den är röntgad.

– Den visade att inget ska vara brutet eller av. Nu har vi varit lediga ett par dagar så jag vet inte hur det känns på isen. Jag vågar inte säga än vad det innebär när det gäller kommande matcher. Men att det inte visade något på röntgen är positivt i alla fall. Jag skulle gissa på en kraftig stukning, säger Krekula.

I matchen mot Oskarshamn åkte laget på en ny tung förlust, trots att man återigen gjorde en helt okej insats på isen. Men problemen med målskyttet har vuxit och vuxit. Laget har gjort två mål på de senaste sju matcherna.

– Det är väldigt frustrerande. Samtidigt är det målen som räknas så det är något vi får fortsätta slipa på, säger Simon Krekula.

Sedan tidigare har Vita Hästen en tid saknat backen Wilhelm Westlund samt forwardsen Mattias Kalin, Christopher Fish och Henrik Nyberg. Mot Oskarshamn var också August Gunnarsson borta från spel.

Det ska dock inte ha handlat om något bakslag på den gamla skadan som hållit honom borta större delen av höstsäsongen.

Under onsdagen drar laget igång träningen igen – då kanske med lite klarare bild över skadeläget.

Nästa match för laget är hemma mot Västerås på fredag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson