Uppgifter: Han pekas ut som ny Hästen-tränare

Vita Hästen har inte klart med någon tränare inför nästa säsong. Enligt uppgifter till Sporten är Tony Zabel en het kandidat till uppdraget.

14 april 2019 14:05

Efter en miserabel grundserie där Vita Hästen blev klar jumbo med hela 13 poäng upp till strecket så fick tränaren Leif Strömberg sparken.

In i båset klev en före detta Vita Hästen-tränare i form av Sune Bergman.

Det var en förändring som fick god effekt då Hästen redan innan den sista omgången i kvalserien säkrade sitt kontrakt i allsvenskan efter sju vinster på nio matcher.

Nu kan Vita Hästen börja planera och bygga truppen inför sin femte raka säsong i hockeyallsvenskan. En viktig pusselbit att få på plats är tränaren.

Uppgifter till Sporten gör gällande att Tony Zabel är nära jobbet.

48-årige Zabel har tidigare bland annat varit huvudtränare och assisterande tränare för Djurgården och Västerås i SHL och hockeyallsvenskan. De senaste två säsongerna har han dock varit general manager för Tyresö/Hanvikens juniorverksamhet.

Sporten lyfte luren och fick tag på Rickard Rauge, ordförande i Vita Hästen, som sa så här när vi tog upp Tony Zabel:

– Det är mycket spekulationer just nu. Vi håller det öppet och har flera alternativ, säger Rauge.

Är Zabel ett av alternativen?

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera.

Tony Zabel har varit involverad i Vita Hästen den här säsongen då han har arbetat med klubbens J18-lag. Sporten erfar också att Zabel har varit delaktig i kontraktsförhandlingar med vissa spelare inför nästa säsong.

På frågan om hur Hästen tänker kring tränarfrågan är Rickard Rauges svar glasklart:

– Vi vill ha en långsiktig lösning. Vi vill också följa tydliga ramar över hur vi ska spela, säger Rauge.

66-årige Sune Bergman hade inte haft något tränarjobb den här säsongen innan han gjorde comeback i Hästen.

Bergman sa själv efter att det allsvenska kontraktet hade säkrats att han var sugen på en fortsättning inom hockeyn:

– Det kan jag erkänna att jag är. Det är svårt att sluta efter 50 år, sa Sune.

Rickard Rauge berättar att han ska sätta sig ner med Sune Bergman i nästa vecka för att diskutera hur båda parterna ser på framtiden. Rauge är mer än nöjd med hur Sune har hanterat sin återkomst i Vita Hästen.

– Sune kom in bra med sitt lugn och stora hockeykunnande. På så kort tid går det inte att ändra så himla mycket spelmässigt, men vi har fokuserat mycket på det mentala. Att hitta glädjen och ha ett positivt tänk. Niclas Mårdfelt var en kille som hjälpte oss mycket med det. Hur vi reste oss efter förlusterna mot Tranås och Kristianstad var ett kvitto på att vi lyckades, säger Rickard Rauge.

På spelarfronten har Hästen tre pjäser under kontrakt över nästa säsong; Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Kevin Elgestål.

Vi söker Tony Zabel för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis