"Själv varit i den här sitsen"

Vita Hästens tränare Leif Strömberg anser att klubben agerat på rätt sätt vid värvningen av Väsbys Robin Karlsson. "Vår felprocent är noll".

8 februari 2018 15:30

Någon formell lösning är inte hundraprocentigt klar mellan klubbarna. Men Leif Strömberg är tydlig och betonar att allt gått till som det ska vid värvningen av Robin Karlsson.

– Vi har gått via ombud, agent. Han har erbjudit oss en spelare som har en "out" i sitt kontrakt som vi var intresserad av att värva. Vi ringer inte Robin förrän vi vet att klubben är kontaktad. Av naturliga skäl blev det ett ganska kort samtal då han satt i spelbussen på väg hem efter match. Sedan om någon i deras styrelse har felat, det kan jag inte svara på.

–  . . . men vår felprocent är noll i den här frågan, säger Leif Strömberg.

Med "out" innebär att spelaren har rätt att bryta ett kontrakt om det kommer någon klubb från en högre nivå som vill skriva kontrakt med spelaren.

– De flesta skriver inte på ett nytt kontrakt utan en sådan överenskommelse idag. Jag har varit med om det massor av gånger, bland annat under åren i Karlskoga då jag släppte massor av spelare till högsta ligan. Man måste förstå att det är deras stora chans i karriären att spela på en högre nivå.

Hästens tränare betonar vikten av att hålla sig till spelreglerna.

– Jag vill verkligen att vi agerar schysst och med fair play. Det finns inget intresse för oss av att ha dåliga relationer med andra klubbar. Speciellt inte föreningar på lägre nivå utan vill hålla oss på god fot med Väsby. Jag har själv varit i den här sitsen och vill uppträda med vett och etikett, säger Strömberg.

Räknar ni med att Robin Karlsson kommer vara klar i matchen mot Karlskoga på fredag?

– Det tror jag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle