24 poäng på 25 matcher. Det har Vita Hästen lyckats skrapa ihop när vi snart är halvvägs genom grundserien. Tar man lika få poäng under säsongens andra halva väntar kvalspel. I alla fall om man ska tro statistiken. Sedan Hästens återtåg i Hockeyallsvenskan säsongen 2014/2015 är det lägsta poängantal ett lag undvikit negativt kval med 66. Det hade Modo säsongen 2016/2017. Men hur ska Hästen få fart på sin poängskörd?

– Det finns ingen häxkonst som kan vända den här trenden. Det är vi som grupp som ska göra det och hålla oss till det som vi har kommit överens om. Nu har vi plockat poäng tre matcher i rad vilket är oerhört positivt, säger Vita Hästens lagkapten Jesper Samuelsson och fortsätter:

– Vi känner att vi har bra konkurrenssituation i laget. Det är många som knackar på dörren och vi som spelar måste verkligen ta och steppa upp om vi vill spela.

Känns det som att ni är på gång nu?

– Ja det tycker jag. Det är klart att vi inte tagit den poängskörden som vi har velat, men serien är fortfarande oerhört jämt och vi känner att vi är i allra högsta grad med i racet, svarar ”Sama”.

Trots det kritiska läget Vita Hästen befinner sig i sportsligt fortsätter laget att fokusera på en match i taget. Man försöker undvika att snegla på hur ofta konkurrenterna i botten kammar hem trepoängare.

– Man är ju medveten om hur tabellsituationen ser ut, men samtidigt kan vi inte hamna längre ner än var vi är. Det finns ingen anledning att det ska låsa sig på något sätt. Vi måsta spela bättre hockey för att ta mer poäng, berättar Samuelsson.