"Sama": "Inte godkänt någonstans"

En ny förlust och inget mål framåt för Vita Hästen. "Vi måste hitta vägar att lösa upp knutarna, det räcker inte att vara nära", sa Jesper Samuelsson efter 0–1 mot Modo.

27 december 2018 22:23

Vita Hästen är inne i en tung trend. Om hela hösten varit tuff så har den senaste tiden kanske varit ännu mer besvärlig.

I alla fall resultatmässigt.

Spelmässigt står laget emot bra långa stunder, men får ändå inget med sig. Så var det mot Modo också.

– Det är klart att två mål framåt på sex matcher är inte godkänt någonstans, sa Jesper Samuelsson ärligt när han kom ut ur omklädningsrummet.

Lagkaptenen var i vanlig ordning tydlig och rak när snacket om lagets situation kom upp. Vita Hästen är alltmer cementerat i botten och har långt upp till säker mark i tabellen.

Och framåt är det trubbigt. Man skapar chanser men sätter inte dit dem.

Handlar det om självförtroende?

– Nja. Men det landar i lite kyla såklart. Vi har många lägen idag också. Sedan måste vi ge varandra bättre möjligheter att trä in pucken från blålinjen, inte skjuta i deras täck, vara före deras gubbar in på kassen och komma bättre i returytorna där puckarna ofta hamnar, svarade Samuelsson.

Hur mycket snackar ni specifikt om målskyttet?

– Massor. Vi måste hitta vägar att lösa upp de knutarna. Vi vill inte vara nära. Det räcker inte. Det får inte smyga sig in någon likgiltighet och att vi är nöjda med det. Vi måste trycka dit puckarna, det finns inget annat.

Mot Modo hade hemmalaget ett gäng lägen. Men det var endast Lukas Wernblom som hittade rätt i matchen. För Modo i början av den andra perioden. En spelvändning i mittzonen och en retur som Modospelaren var först på.

Fler mål blev det inte.

Inte ens Vita Hästens starka slutforcering gav något och så kammade man noll igen.

Hur upplever du att truppen tar läget, när ni är nära ofta men inte får med er något?

– Det är ingen som är glad över det. Det här är vårat liv, vi älskar att spela hockey och vi älskar att vinna. Nu förlorar vi så det är klart att det inte är roligt. Men vi kan inte låta det påverka oss in i nästa match, kommer vi in med den känslan kommer vi förlora den också. Jag tycker inte vi har den losermentaliteten. Vi krigar varje dag för att vända det här.

Vad kan du som lagkapten göra?

– Vi pratar om sakerna och jag försöker peppa och visa där ute genom att ta skotten. Sedan måste vi kunna ge konstruktiv kritik också för sådant som inte funkar. Vi kan inte sticka huvudet i sanden, sa Jesper Samuelsson.

Hur mycket kollar ni tabellen eller försöker ni undvika det?

– Vi ligger 15 poäng efter nästa lag, det är inget att hymla om. Om vi ledat hade jag sagt det också. Samtidigt finns det möjligheter att göra en bra match på lördag (Oskarshamn borta). Det är en match i taget som gäller. Om vi ska rada upp en "streak" är det fortfarande bara en match i taget, det finns inte utrymme för att tänka på något annat sätt.

Matchfakta

Vita Hästen 0Modo 1

Första perioden: –. Andra perioden: 0–1 (3.27) Lukas Wernblom (Victor Berglund/Kalle Jellvert). Tredje perioden: –. Utvisningar, Hästen: 2x2m 1x5 minuter+matchstraff. Modo: 5x2 min. Skott: 29–29 (11–11, 8–9, 10–9). Publik: 2 396.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson