Säsongen tog slut i Uppsala för en vecka sedan. Det blev inget mer spel efter grundserien – varken neråt eller uppåt. För tredje året i rad fick Vita Hästen packa ihop trunkarna när kvaltiderna börjar.

Det kan man se på olika sätt.

Bra att slippa negativa matcher.

Artikelbild

Trist att missa det roliga uppåt.

– Man känner att man gärna velat spela mer såklart. Speciellt när man kollar ut när det är snö och minusgrader och hockeysäsongen är slut redan, säger Mattias Kalin när han gästar det 17:e avsnittet av Vita Stjärnan-podden.

Det blir en summering av den säsong som gått, och även med en blick framåt. Mattias Kalin är en av de fyra som har kontrakt även över nästa säsong. Han har blivit av en de som varit längst i klubben nu.

– Jag är fortfarande ganska ung, men man känner sig gammal om man jämför med många andra. Jag har fått många matcher och en del rutin. Jag trivs bra i föreningen, säger stockholmaren som spelat hela sin seniortid hittills i Norrköping.

Han får frågan vilka spelare han tycker är viktiga att behålla och nämner en specifikt utöver de som redan har kontrakt.

– "Sama" (Jesper Samuelsson) är en viktig spelare. Han får väl vara kvar om han vill liksom, det tror jag ingen tvivlar på. Han är väldigt viktig för vårt lag, han var lagkapten i år och är rutinerad. Det är ganska viktigt med rutinerade spelare, vi är ganska unga.

Hur viktigt är det med kontinuitet, att ni får behålla så många som möjligt?

– Det är viktigt att man har en stomme, nu är vi fyra än så länge. Det är viktigt att få behålla 10–15 personer och sedan krydda med spets eller någon ung som kan utvecklas, svarar Kalin.

Han berättar också vad Leif Strömbergs inträde som huvudtränare betydde för laget och gruppen när det såg tufft ut i vintras.

– "Leffe" är väldigt tydlig i sitt ledarskap, han sätter upp riktlinjer innan match hur vi ska göra. Det är inga oklarheter och det tror jag passade oss i det läget vi var.

– Det är grundläggande hockeygrejer. "Leffe" jobbar mycket med video. Vi kollar video efter matcherna och går igenom taktiska detaljer. Det är ganska stor skillnad mot tidigare, att vi jobbar mer med detaljer och "gameplans".

Kalin pratar också om sin skada som förstörde delar av säsongen, hur han ser på framtiden, vad klubben behöver göra för att bryta trenden att missa topp-åtta i tabellen. Och om han fått någon utskällning av tränare Strömberg än. Samt mycket mer.

På slutet även en del om IFK Norrköping. Genomgång av senaste matcherna – och så ett IFK-quiz för den som vill gissa vem spelaren är som eftersöks.

Trevlig lyssning.