Det går fort i sportens värld. När rutinerade Leif Strömberg tackade ja till att komma in i Vita Hästen var det för att ingå i teamet bakom Jonas Johnson och Fredrik "Grizzly" Eriksson. Men den sportsliga svackan blev djupare och i början på veckan valde klubben att agera.

Jonas Johnson fick lämna.

Strömberg blev huvudtränare och coach.

Artikelbild

– När jag var uppe och träffade Yvonne (Anglesjö, ordförande), Conny Gyllander och Rikard Rauge och hade ett första möte var det ett väldigt bra prat om hur man jobbar för att bli en trovärdig klubb. Då skulle jag vara en resurs till Jonas och "Grizzly", men sedan tog styrelsen ett beslut på att göra så här. Jag har en viss rutin på det också, jag har några år på nacken som coach, säger Strömberg när han gästar det tolfte avsnittet av Vita Stjärnan-podden.

Där berättar han om första tiden i Norrköping, sitt breda sportintresse, hur klubben ska klara ut den här våren och mycket mer.

Och han räds inte det utsatta läget i botten av hockeyallsvenskan.

– Resultatet styr inte min tanke. Jag vill vinna, jag är galen i att vinna, men det får inte styra tanken, säger Strömberg.

– Det ska mycket till för att få mig ur rytmen. Så dåligt är det inte, det gäller bara att börja vinna.

Lite oväntat dyker även IFK Norrköpings tidigare stora stjärna Ranko Djordjic upp i snacket.

Som vanligt är det inte bara Vita Hästen som avhandlas i programmet utan det blir också en del om just IFK Norrköping på slutet med snack om klubbens silly season som gett flera heta nyförvärv under vintern.