Nye backen uppges vara spelklar

Efter sena förhandlingar verkar allt vara löst med Robin Karlssons övergång till Vita Hästen. "Förbundet har övergången på sitt bord", meddelar Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö.

8 februari 2018 22:12

Det blev ett omtumlande dygn för samtliga inblandade i Robin Karlssons övergång från Väsby till Vita Hästen.

Inte minst Väsbys sportchef Tom Tärnström som, helt ovetandes, fick beskedet att allt var "klart" när han satt i spelarbussen på väg hem på onsdagskvällen.

När Sporten pratade med honom vid 19-tiden på torsdagen var övergången inte helt klar heller. Väsby ville ha betalt för Robin Karlsson och Vita Hästen verkade inte vara så intresserat av det.

– De påstår att de aldrig har betalat för en övergång men det är helt orimligt. Jag vet att det inte stämmer. När Nicklas Sjölund gick till Vita Hästen nyligen var det inga problem, påpekar Tärnström.

Han betonar att det handlar om ringa summor för övergången.

– Det är mer för materialkostnader, typ. Om vi tappar en nyckelspelare måste vi ju ersätta honom och då kommer det kosta pengar för vår del. Pengarna det handlar om är ungefär lika mycket som Vita Hästen gör av med för kaffe på en vecka, säger han och skrattar.

Så innan ni får betalt blir det ingen övergång?

– Så är det. Det är jag som trycker på knappen och det tar bara en sekund på internet.

Det sägs att Robin Karlsson har ett så kallat out-kontrakt.

– Det stämmer inte. Ingen av våra spelare har det. Däremot har vi en policy att inte stoppa någon som vill uppåt. Men då vill vi ha en ersättning i alla fall. Jag vill att Robin ska spela i Vita Hästen men vi måste hitta en lösning för det också.

Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö var sedan i kontakt med Tärnström under torsdagskvällen för att försöka slutföra affären, så att Robin Karlsson kan spela borta mot Karlskoga på fredagen.

– Förbundet har övergången på sitt bord, meddelar Anglesjö via sms vid 22-tiden.

Ni är överens med Väsby alltså? Någon form av övergångssumma med andra ord?

– Inget är klart förrän övergången är 100 klar och det är den när förbundet har godkänt den.

Förhoppningsvis ska det sista frågetecknet vara uträttat under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa