Andra målet för säsongen kom mot Almtuna. Marcus Eriksson bröt högt upp, blev fri och satte 5–2 säkert. Det blev lite spiken i kistan för tre nya poäng.

– Det händer inte så ofta. Det är klart att det är skönt att göra mål. Det har varit för mig som för hela laget hittills, en halvkass säsong. Man får göra det bästa av situationen och försöka rädda upp det lite, sa "Macke" efter andra raka trepoängaren.

Det har med Vita Hästen-ögon onekligen varit ett gott nytt år när 2019 inletts med ett starkt poängsnitt.

Artikelbild

| Marcus Eriksson var nöjd med sitt mål.

– Det var svårt att bli sämre än 2018. Jag tycker ändå vi avslutade förra året ganska bra, trots att vi förlorade de tre sista matcherna började vi spela som vi skulle där. Vi vågade göra lite saker. Vi försökte lyfta fram de positiva sakerna, hade vi börjat gräva ner oss skulle vi bara ha sjunkit ännu längre ner.

Det hade varit lätt annars i ert läge att göra just det?

– Ja, så är det ju. Men vad vi har, jag vet inte ... jag har aldrig varit i en sådan här situation förut. Vi har tryckt på de positiva grejerna även när det inte gått så bra. Vi har kunnat bygga upp lite självförtroende även när vi förlorat, sa Eriksson.

Och i takt med poängen de senaste veckorna har avståndet sakta men säkert krympt i botten. Det är nio poäng upp till säker mark nu.

Långt men inte samma extrema avstånd som för en tid sedan.

– Det är starkt att börja vinna när vi legat ganska avhängda. Nu är det inte alltför långt upp. Vi ska försöka fortsätta så här utan att flänga iväg med huvudena. Då kommer vi vinna fler matcher. Vi har en lång väg att vandra för att slippa negativt kval. Det tror jag vi kan göra men vi får inte sväva iväg.