LÄS MER: "Trion var bäst i Vita Hästen"

LÄS MER:"Så var matchen mot Almtuna"

Vita Hästens 2019 är så här långt minst lika bra som hösten 2018 var motsatsen. Mot Almtuna tog man för första gången tre poäng för andra matchen i rad på hela säsongen.

Artikelbild

| Linus Andersson sätter 4–2 mot Almtuna.

6–3 var snygga siffror.

Efter en bra insats.

– Jag tycker vi spelade väldigt bra. Det var lite tyngre i första perioden men vi höll ändå tätt där. Från andra gick det mycket bättre, vi skapade lägen och satte lägena framför allt, sa Linus Andersson när han kom ut ur omklädningsrummet efter matchen.

19-åringen gjorde sin tredje match sedan han kom till klubben. Han har blivit en riktig injektion för laget. Inte minst var han klinisk i avslutet när han blev frispelad och skickade upp viktiga 4–2-målet i nättaket.

Artikelbild

| Linus Andersson jublar efter sitt viktiga mål.

Det var inget snack där.

– Jag har fått väldigt bra passningar av alla, då är det bara att gå in och försöka skjuta där målvakten inte är, sa Andersson.

Det är så enkelt?

– Precis. Man ska skjuta högt över axeln. Jag har alltid fått lära mig att skjuta högt så "målisen" får flytta på sig, då blir det svårt för dem att ta den.

Linus Andersson gjorde sitt första mål i sin andra match i Hästen-tröjan senast mot Björklöven. Nu kom nästa fullträff, och det är inget snack om att den unge forwarden trivs i sin nya miljö.

– Grabbarna har tagit hand om mig väldigt bra. Det betyder mycket. Jag kände mig rätt klar med juniorhockeyn, när den här möjligheten kom var det en väldigt bra tid för mig att ta chansen. Speciellt när det gått så pass bra hemma i Skellefteå.

Och så har Vita Hästen börjar vinna också sedan du kom.

– Ja, precis. Men jag kikade på lite matcher även innan jag kom hit och jag tyckte det såg väldigt bra ut då också, det enda problemet var att målen inte trillade in och det har de gjort nu.

För första gången fick Linus Andersson också möta sin nya hemmapublik i Himmelstalundshallen efter två raka bortamatcher innan dess. Han gillade vad han fick uppleva.

– Det var bra. Mycket folk. Första matchen jag spelade var mot Pantern borta och då kändes det som 50 "pers" där. Här var det bra drag, sa Linus Andersson som också fick beröm av assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson.

"Grizzly":

– Han är en bra kille och han jobbar hårt. Han är bra på att hänga dit puckarna när lägena kommer, det ser man på träningarna också. Han älskar att göra mål. Dessutom är han lite elak, han tar inte någon skit.

Hästentränaren kunde summera tre nya viktiga poäng i en match där Almtuna tog ledningen i första perioden men Hästen vände i andra och ryckte undan i sista.

– Det är alltid en skön känsla när man vinner. Sättet vi gör det på också där vi hamnade i underläge i första perioden trots att vi tyckte vi var bättre där. Vi jobbade på och tyckte inte synd om oss själva.

Det gav resultat. Och nu är laget "bara" nio poäng från fast mark. Det var närmare det dubbla vid årsskiftet.