Kraftiga reaktioner efter Hästen-beskedet

Efter beskedet om att Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö lämnar Vita Hästen är reaktionerna i hockey-Sverige kraftiga.

28 december 2018 11:30

LÄS MER: Trakasserierna blev för mycket för Anglesjö

LÄS MER: Beskedet: Legendaren lämnar Hästen

Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet, fördömer på sitt Twitter-konto de angrepp som Vita Hästens ordförande berättade om på torsdagen:

"Ishockey engagerar och ska engagera. MEN det finns gränser för vad vi alla ledare ska få utstå. Styrkan är den demokratiska svenska modellen vi har. Där ger vi aldrig vika! Aldrig" skriver Larsson.

Även Hockeyallsvenskans ledning reagerar:

"Ishockey ska engagera och väcka känslor hos sina utövare och supportrar men när passionen övergår i trakasserier och hot så är det inte acceptabelt. Idrotten generellt och inte minst ishockeyn står för ”sportmanship”, ”fair play” och respekt för alla. Det som nu vissa individer gjort sig skyldiga till är precis tvärtom och det är helt oacceptabelt och ingenting som vi tolererar. Hockeyallsvenskan hoppas att de polisanmälningar som gjorts leder till att ansvariga och skyldiga för dessa vansinniga handlingar identifieras och får ta sitt ansvar. En riktig supporter stöttar sitt lag och de som aktivt arbetar för klubbens bästa i vått och torrt", skriver Håkan Svensson, ordförande och Stephan Guiance, VD
Sonny Lundwall, säkerhetsansvarig, på sajten.

Många andra har uttryckt sin bestörtning över det som inträffat.

"Sånt här gör mig så förbannad, ledsen och besviken! Jag är inget hardcore-fan direkt men följer ändå laget som den sportnörd jag är. Att lägga ner så många oavlönade timmar utifrån klubbens bästa och sedan få utstå det här. Fruktansvärt!" skriver en annan användare på Twitter.

Även Vita Hästens supporterklubb, Hästen Fanz, som haft hårda duster med ordföranden under den turbulenta hösten och vintern, har på sin sajt lagt ut ett klargörande:

"Vi i Hästen Fanz vill tydligt klargöra att vi aldrig tycker att hot och trakasserier är okej. Vi vet att tongångarna på forumen kan vara hårda, många frustrerade supportrar och sport är så mycket känslor, speciellt när det går dåligt. Men vi hoppas och tror att det inte är någon av våra medlemmar som har varit i Yvonnes trappuppgång och satt upp klistermärken. Det är aldrig okej, och ingenting som vi någonsin skulle stå bakom!"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tim Södergren