Klart: Han blir ny huvudtränare för Vita Hästen

Vita Hästen har presenterat sin "viktiga pusselbit". Det blir inte helt oväntat Tony Zabel som blir ny huvudtränare. Kontraktet är på tre år.

Vita Hästen sparade inte på krutet när de kallade till presskonferensen. Det uppstod en del spekulationer om vem, eller vad, som kunde tänkas presenteras.

Det hetaste spåret var att Tony Zabel skulle offentliggöras som ny huvudtränare inför nästa säsong i hockeyallsvenskan, klubbens femte raka på den nivån.

Klockan 11:00 klev ordföranden Rickard Rauge upp på podiet, hälsade alla välkomna och berättade varför Hästen hade kallat in till presskonferensen.

Med sig i släptåg hade Rauge, föga förvånande, Tony Zabel.

Vita Hästen blir Zabels första tränaruppdrag sedan han tvingades lämna Västerås IK under kvalserien 2017.

– Tony är en färgstark karaktär med god förmåga att utveckla spelare. Han har fått fram 16 spelare som nu är i NHL, mest framträdande är kanske Gabriel Landeskog, säger Rickard Rauge från podiet.

– Vi bygger inför framtiden. I vårt val av tränare har vi hittat en långsiktig lösning, säger Rauge.

– Tony vet vad som krävs för att lyckas och tog upp Djurgården från allsvenskan till SHL. Vi ska införliva hans prestationskultur i Vita Hästen.

Tony Zabel själv sa så här inne i Himmelstalundshallen:

– Jag känner ett stort förtroende att få stå här som head coach för Vita Hästen. Sedan jag kom hit i november och träffat den nya styrelsen, så har jag känt att här är en plats jag vill vara på. Man måste jobba tillsammans.

Zabel betonar att det är en nyckel att jobba med feedback och att ställa krav på varandra.

– Vi har ett gediget arbete att göra. Men jag är beredd att kavla upp ärmarna. Fansen ska känna en stolthet över oss, det är ett av mina mål, säger Tony.

– Balans i truppen är viktig, mellan rutin och ungdomar som driver på. Balans mellan kreativitet och disciplin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa