"Inget dramatiskt i det här"

20-årige Anton Malmberg är Vita Hästens senaste tillskott – men mest en säkerhetsåtgärd innan transferfönstrets stängs.

Malmö Redhawks unge och talangfulle målvakt Anton Malmberg med SHL-meriter spelar mest i klubbens J 20-lag.

Det kommer han fortsätta göra, även om han kommer tillhöra Vita Hästen säsongen ut.

– Ja, det är inget dramatiskt i det här. Vi har bestämt oss för att säkra upp på målvaktssidan innan transferfönstrets stänger om våra två målvakter skulle bli skadade. Det är inget värre än så, säger Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Var det inte aktuellt att använda sig av klubbens egna juniormålvakter?

– De är något år yngre och spelar idag på en lägre nivå. Om de skulle behövas kallas in i skarpt läge kan det bli en tuff situation för dem. Samtidigt behövs de i våra egna juniorlag så de kan spela, säger målvaktstränaren dagen efter 5–0-smällen hemma mot Västervik.

Det var en förlust som sved efter att par starka insatser av Vita Hästen.

Var det speakern "Benka" Nybergs fel, tydligen taggade det Västerviksspelarna?

– Nej, knappast. Vi får vara bittra på oss själva istället.

– Framförallt sättet vi ställde ut skridskorna i den första perioden och inte alls jobbade som vi hade pratat om. Det blev bättre jobb av killarna i andra perioden, även om vi inte fick betalt för det. Istället fick de in en tredje puck, säger "Grizzly", före onsdagsträningen.

Vita Hästen har en tuff matchperiod framför sig med Karlskoga (fredag) och Modo (söndag) borta och Leksand hemma nästa onsdag.

– Jag är lite osäker på skadeläget i nuläget. "Ludde" (Martinsson) åkte på en ordentlig smäll. Vi får se när killarna börjar trilla in för träning, alla är inte på plats ännu så det är lite oklart, säger Fredrik Eriksson på onsdagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa