Modo vann med 3–2 efter 65 minuters spel och tre straffar var.

Mattias Beck lyckades pilla in sin puck men det räckte inte. Det var de rödklädda som fick jubla i sin hemmahall inför 3 001 åskådare.

En hedersam förlust för Vita Hästen kan man kanske kalla det. Men det är inte vad laget behöver i den här slutspurten. Som hopplös jumbo måste man plocka poäng som ett topplag ända in i kaklet om det ska finnas en chans att undvika negativt kval.

Tränaren Leif Strömberg hade låtit slutdramatiken sjunka in i kroppen när han sammanfattade läget och känslorna.

– Vi vill vinna. Det är ingen som är nöjd med det här. Samtidigt var det starkt att kunna komma tillbaka i matchen. Jag vill inte ta ifrån Modo något men de var bra för att vi gjorde dem bra i andra perioden. Vi bjöd dem på det genom att slarva, både när vi skulle spela ut och in pucken. Ingen var nöjd med hur vi spelade då och det var ganska högljutt i omklädningsrummet i pausen. Sen skruvade vi åt tumskruvarna och hamrade på.

Jonathan Johnsson, son till Strömbergs företrädare Jonas Johnsson, gjorde kvällens två första mål. Det första efter en oturlig touch på Axel Levanders skridsko och det andra efter en retur från Marcus Hellgren Smed.

Vita Hästen såg ut att tappa matchen i det skedet men en timeout från Strömberg i mitten av den andra perioden fick ordning på läget.

Kort därpå styrde Erik Borg in reduceringen mycket snyggt framför målet, efter Mattias Becks skottframspelning.

Arvid Degerstedts kvittering i den tredje perioden funkade också. Pang högt i nättaket på ett direktskott med fart i skridskorna.

Modo pressade hårdast mot slutet innan matchen gick till förlängning och straffar.

Leif Strömberg var mycket nöjd med den första perioden men hade svårt att smälta Daniel Josefssons utvisning, som föregick 1–0.

– Jag förstod ingenting. Han fick den på bladet och ut och jag har aldrig sett något liknande, sa han och suckade.

Samtidigt som Hästen försökte jaga ikapp Modo blev det också ytterligare manfall.

– Kevin Elgestål (ryggen) kunde inte spela mer och det måste undersökas så fort som möjligt. Även Olsén fick problem så vi fick ändra om och gå ner på folk till sista perioden. Vi reagerade ändå bra på det, vi har ju blivit vana, konstaterade Strömberg.

Vita Hästen tog i alla fall in en poäng på Almtuna, som också ligger under strecket. Viktigast är dock att passera Tingsryd på plats tolv. De ligger nio poäng före med en match mindre spelad och har kvar att möta Pantern hemma på söndag i den här omgången.

Därefter återstår endast åtta matcher av grundserien.