Hellgren Smed: "Inget snack om det"

Ny förlust och kvalserien kryper närmare för Vita Hästen. "Oavsett hur länge vi spelar den här säsongen kommer vi avsluta den bra", sa målvakten Marcus Hellgren Smed.

24 februari 2019 18:08

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

LÄS MER: Betyg: Här är Hästens topptrio

Det blev 0–2 mot Leksand. En ny hedersam förlust där laget gjorde det bra långa stunder trots den långa skadelistan, men till slut fick man inget med sig ändå.

– Det är segt. Jag vet inte hur många gånger det blivit så här under säsongen. Vi krigade och kämpade men vi hade inte riktiga udden, sammanfattade Vita Hästens målvakt.

Han gjorde en stark match, släppte bara ett mål förbi sig (det sista kom i tom kasse) men till slut fick Marcus Hellgren Smed ändå stå och summera en förlust.

Igen.

– Vi har många skador och går kort om folk. Då blir det tufft, fortsatte Hellgren Smed.

Hur påverkar det att åka på så många knappa förluster som ni gjort?

– Det känns inte som att vi tänker på det när vi spelar, men när vi kollar matcherna efteråt kan man lätt se att de liknar varandra.

Går det att hitta någon förklaring till att det blir så?

– Jag vet faktiskt inte. Det är väl att det känns som att Leksand är jäkligt starka framför egen kasse. De puckar som hamnar där slås bort. Det är det jag kommer på nu.

Han hade mycket att göra i de två första perioderna mot laget där han är fostrad. Leksand skapade mycket men fick bara in en puck när Marcus Karlberg tog vara på en retur i första perioden.

– Mitt spel kändes väl bra. De två första perioderna hade jag mycket att göra, då hinner man inte fundera så mycket. Då går det bara naturligt. I sista backade de av lite och då blev det mer ställningskrig. Då blev det lite annorlunda men jag är nöjd med att jag höll ihop säcken och bara släppte en puck i alla fall.

Kunde du gjort något mer på målet?

– Det kunde jag. Jag kunde ha hållit första skottet. Han träffade lite högt på halsen så den studsade ut. Den vill jag ha tillbaka. Sefdan blev det att han kom igen och slog, det blev en tredje retur. Den var svår.

Nu är det fyra matcher kvar att spela och Vita Hästen har nio poäng upp till säker mark. Det är med andra ord inte mycket hopp kvar om att man ska rädda säsongen utan att få spela en kvalserie.

– Vi har inte pratat något om det än. Det är skönt, vi förstår själva att vi måste vinna för att det ska gå. Vi ska kriga för att ta poängen som är kvar.

Ni går för det så länge det finns en liten chans?

– Självklart. Det är inget snack om det. Oavsett hur länge vi spelar den här säsongen kommer vi avsluta den bra. Vi kommer gå för det hela vägen.

Och det kan vara en fördel, om det skulle bli kvalserien, att ni ändå kunnat ha det i bakhuvudet ett tag med tanke på var ni legat?

– På så sätt är det så. Det är lite annorlunda för de som hamnar där i sista omgången. Samtidigt tänker inte vi på kvalet heller, men vi vet var vi ligger i tabellen. Vi tar poäng för poäng, match för match, sedan ser det såklart mörkt ut.

David Rundqvist avgjorde matchen defintivt på slutet när han satte sista målet i tom kasse. Hästen försökte jobba sig ifatt, men kom inte till tillräckligt heta lägen för att kvittera. Därmed fick förre Hästen-målvakten Axel Brage hålla sin första nolla för säsongen för Leksand.

Matchfakta

Vita Hästen 0

Leksand 2

Första perioden: 0–1 (16.29) Marcus Karlberg (Jon Knuts, Filip Johansson). Utvisning, VH: 1x2 min. LIF: 2x2 min. Skott: 7–13. Andra perioden: Utvisning, LIF: 1x2 min. Skott: 9–15. Tredje perioden: 0–2 (59.41) David Rundqvist (Martin Karlsson). Utvisning, VH: 1x2 min. LIF: 1x2 min. Skott: 4–6. Sammanlagt: 20–34.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson