Här är beskeden om Hästens skador

Fler skador och sedan ny förlust. "Vi hoppas ha tillbaka ett par av dem till onsdag", sa tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson om alla som saknades.

25 februari 2019 07:00

LÄS MER: Förre Hästen-målvakten knäckte Hästen

LÄS MER: Betygen: "Skulle förvaltat något av lägena"

LÄS MER: Hellgren Smed: "Inget snack om det"

Det är inte direkt skador som Vita Hästen behöver mest av allt just nu när säsongen går in i sitt viktigaste skede.

Mot Leksand saknades sju spelare.

– Men jag tycker att alla som är med verkligen gjorde rätt för sig och jobbade stenhårt. Offrade sig för laget och för varandra. Det är surt att de inte fick utdelning på det hårda jobbet de la ner, tyckte "Grizzly" Eriksson som återigen tog hand om media efter matchen.

Utöver långtidsskadorna och avstängde Henrik Rommel sedan tidigare saknades såväl Kevin Elgestål som August Gunnarsson fortfarande. Liksom även Daniel Josefsson.

"Grizzly" berättade om statusen på dessa:

– Henrik Nyberg och Simon Krekula är inte i närheten. Det lutar åt att de är borta resten av säsongen. Av de övriga hoppas vi att ha ett par av dem tillbaka till onsdag. Vi hoppas på Josefsson. Kanske August också, och någon till med lite tur.

En som absolut är tillbaka då är i alla fall Rommel vars avstängning nu är klar.

Mattias Kalin närmar sig också, men knappast redan till onsdagens bortamöte med Västerås. Han kör kondition och skridskor efter handskadan.

– Det är inga problem för honom att träna så. Han kommer vara väl förberedd när det är dags att kliva in igen. Han kommer inte ha problem med flåset i alla fall.

Av de fyra återstående matcherna spelar Vita Hästen dessutom tre på bortaplan. Västerås närmast, sedan hemma mot Pantern innan man avslutar borta mot både Leksand och Västervik.

Läget är tufft.

– Vi går för det, så länge det finns en chans är det ingen i vårt omklädningsrum som kommer ge upp. Vi får se om vi kan knapra in några poäng på onsdag till att börja med, tyckte Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson