Han ville få bort Anglesjö innan hon avgick

Magnus Bodin ville få bort Yvonne Anglesjö från Vita Hästen – men inte på det här sättet. "Det får aldrig gå så långt att det kommer till personliga hot", säger han.

28 december 2018 15:18

LÄS MER: Trakasserierna blev för mycket för Anglesjö

LÄS MER: Legendaren lämnar Hästen

LÄS MER: Starka reaktioner efter avhoppet

LÄS MER: Hästen Fanz: "Folk är frustrerade"

Bodin, som är med i den lilla supporterfalangen SN17, har varit en av de mest högljudda kritikerna till Vita Hästens ordförande.

Nyligen drog han igång en aktion för att samla medlemmar och få till ett extra årsmöte, för att på så sätt kunna avsätta Yvonne Anglesjö från föreningsstyrelsen i första hand.

Det behövs inte nu eftersom hon självmant har hoppat av och främst hänvisat till de hot och trakasserier som hon har upplevt mot sin person.

– Det får aldrig gå så långt att det kommer till personliga hot. Man kan visa sitt missnöje på andra sätt, via banderoller eller så. Jag själv har sagt till Yvonne ansikte mot ansikte att jag vill att hon avgår. Men jag var tydlig då också med att det inte var något hot. Det var inte henne som person jag var emot, men hennes roll i klubben, säger Bodin.

Den sista polisanmälda händelsen blev droppen för Yvonne Anglesjö. Natten mellan den 22 och 23 december bröt sig någon (eller några) in genom grinden och ytterdörren till bostadsrätten där hon bor och klistrade fullt med märken med krav på hennes avgång.

– Jag har ingen vetskap om vem som har gjort det och det är ingenting som jag står bakom. Inte vår supportergrupp heller, absolut inte. Men jag förstår ju vilka de misstänker. Det är ganska öppet mål vilka som misstänks för en sån grej. Men jag har inga problem att svara för vad jag har gjort hela helgen. Det är bara att de frågar mig om de undrar.

Även om han ville se Anglesjös avgång är han långt ifrån nöjd med hur det hela utvecklade sig.

– Det här drar mörker över hela vår klubb och det kommer dra skit över oss i SN17 också, säger Magnus Bodin.

Att reda ut härvan av påhopp på nätet den senaste tiden görs inte i en handvändning –  och många av de hårda tonfallen har förmodligen också skadat klubbmärket rätt avsevärt.

Formellt kommer Yvonne Anglesjö, och vice ordföranden Conny Gyllander som också väljer att lämna sina styrelseuppdrag, i alla fall att sitta kvar i tre veckor till innan det extra årsmötet.

– Conny har stått Yvonne nära och har också varit ansvarig i styrelsen för det sportsliga. Jag kan förstå att han hoppar av nu, säger Bodin.

Har du någon favorit till ny ordförande?

– Vi litar helt och hållet på Johan Karlsson och Linus Näsström i valberedningen. Vi står bakom dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh