"De kommer få det tufft med oss"

I våras var det hans hemmahall. Nu skrinnar Jacob Spångberg in som motståndare.

9 oktober 2019 09:00

Backen Jacob Spångberg valde, efter två säsonger i Södertälje SK, att skriva på för seriekonkurrenten Vita Hästen. På onsdagskvällen möts hans nya och gamla klubb i Scaniarinken.

– Jättekul att träffa gamla lagkompisar, materialare och så. Det gäller bara att koppla bort när man är ute på isen, då är det bara tre poäng som gäller, säger 25-årige Spångberg.

Han kom till SSK från AIK och gjorde två hela säsonger i ”Kringelstaden”. Sex mål och 13 assist kom från Jacobs klubba under den tiden.

– Det är ett gäng kvar som jag har kontakt med, det ska bli kul att få knäppa dem på näsan nu förhoppningsvis, säger Spångberg med ett leende.

 

Han, om någon, borde veta vilket av lagen som har bäst chanser i mötet i åttonde allsvenska omgången.

– De har väl haft lite motigt men vann senast så de kommer säkert komma ut stenhårt på sin hemmaplan. Vi måste göra vårt för att stå upp mot det. Jag tror absolut vi har en god chans att vinna. Jag antar att de har ungefär samma filosofi som förra säsongen, det är samma tränare och har säkert byggt vidare på det spelet, säger han.

– Vi får se om det blir någon gliring innan kanske, annars får man psyka ut dem på matchen helt enkelt.

Någon i SSK som blir särskilt svår att möta på isen?

– Nej, det är det inte. De kommer få det tufft med oss…

 

I Hästen har det blivit två mål och en målgivande passning för Jacob på de sju första omgångarna.

– En hyfsad start på säsongen. Jag hade kunnat göra mer med mer medstuds. Nu har vi haft två matcher där vi haft svårt att få in puckarna. Vi måste upp i prestation, säger Jacob.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander