Becks jämna kamp om titeln som poängkung

Mattias Beck har chansen att avsluta den här säsongen som den främste poängplockaren genom tiderna i hockeyallsvenskan. Men det kommer att bli en hård fight med Jens Jakobs.

11 januari 2019 11:57

Okej, genom tiderna är kanske lite överdrivet. Men poängräkningen går bakåt till 2005 då den första säsongen av hockeyallsvenskan, i dess nuvarande form med 14 lag, spelades.

35-årige Mattias Beck var med då och var med i varje säsong fram till 2015 då han for till Tyskland för tre säsonger.

Den här säsongen är Beck tillbaka i allsvenskan och spelar sedan en tid i Vita Hästen dit han kom från Västerås där det inte gick något vidare. Övriga klubbar i serien som Beck har representerat är Oskarshamn, AIK, Mora och Södertälje.

Mattias Beck har totalt gjort 307 poäng i allsvenskan sedan 2005. Det ger honom en andraplats på listan.

Leder gör en annan veteran; Jens Jakobs. 33-årigeJakobs har en ynka poäng mer, 308.

Jens Jakobs inledde den här säsongen i Norge, men kom tillbaka. Först gjorde han några matcher med AIK innan han kritade för Almtuna där han ska fullfölja säsongen.

Ni ser: vi har en intressant kamp mellan Beck och Jakobs framför oss.

– Jag har hört om det där rekordet några gånger. Jag känner Jakobs också, vi spelade tillsammans i Mora, säger Beck till hockeyallsvenskans hemsida.

– Det är klart att sådana där saker är roliga, det är en extra krydda. Det är ett kvitto på att man gjort något bra över en längre tid. Sedan är det inget som jag kan gå och tänka på dagligen, det är många spelare som jagar underifrån också. Det är inte så att jag vill ta titeln och sedan lägga av, det är som sagt mer en rolig krydda.

Så här säger Mattias Beck till hockeyallsvenskans hemsida om sina tankar för resten av säsongen:

– Jag vill vara med och bidra framåt och se till att laget vinner matcher. Jag vill vara delaktig i hela spelet. Jag vill bara se till att den här säsongen slutar på ett positivt sätt.

Topp 10-listan

1) Jens Jakobs, 308

2) Mattias Beck, 307

3) Conny Strömberg, 288

4) Alexander Bergström, 282

5) Jonas Westerling, 280

6) Christian Sandberg, 278

7) Kristofer Näslund, 275

8) Marcus Weinstock, 265

9) Henrik Björklund, 262

10) Jens Bergenström, 260.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis