– Vi var lite för blöta i vårt spel och det tog fram till power breaket innan vi kom in i det, säger Karlin.

Ny match ikväll alltså – mot ett formsvagt Leksand som har fem raka förluster innan besöket i Västervik. Men huruvida det spelar någon roll är svårt att säga, menar Karlin.

– Det där är alltid lurigt. Vi väljer att fokusera på det i vårt spel som måste vara bra.

Hur resonerar ni inför matchen?

– Att varje femma ska spela 0-0 och gör man ett eller två mål så är det jättebra såklart, men det får komma sen. Vi hade två fadäser mot BIK och Pantern där vi släppte tio spelmål och gör du det ska det mycket till för att du ska få med dig poäng.

VIK ligger inför matchen på elfte plats, sex poäng upp till åttondeplatsen men bara en ner till Almtuna under strecket. Serien har tajtats till på slutet.

– Ja, de lagen där nere, dit vi ju räknas, har tagit en hel del poäng mot slutet och det gäller att gnugga i nu sista veckorna innan jul främst, för vi vill vara med och slåss om topp åtta. Det är inte omöjligt att tabellen blir ännu jämnare för det skiljer ganska lite mellan lagen.

Läget i laget då. VIK har fortsatt vissa skadeproblem även om det ljusnar. På tisdagen var Niklas Enberg tillbaka i ordinarie träning.

– Vi får se om han är redo att gå in som sjunde back annars siktar vi på fredag. Jens Holmström (tränade igår) utgår, han är inte riktigt kurant.

Victor Öhman saknades också på träningen igår men det var på grund av tandläkarbesök. Det betyder att Andreas Frisk, Gabriel Desjardins och Niklas Folin definitivt saknas. Mikael Hedlund, förra veckan utlånad till Arboga, är tillbaka i VIK.