Binner om åren i Nordamerika

På hockeyallsvenskan.se publicerar ligan varje vecka en så kallad gästkrönika. Denna vecka var det VIK:s nye back Alexis Binners tur.

LÄS MER: Ny centern: "Bästa beslutet jag tagit"

"Jag minns fortfarande hur första veckan var för mig på min nya skola, i ett nytt land och en helt ny kultur. Jag som 15-åring hade precis flyttat över Atlanten till något helt okänt.

En amerikansk prep School, dvs internatskola i lilla South Kent i Connecticut, var min nya destination.", inleder Binner med i krönikan på hockeyallsvenskan.se.

Vidare beskriver han skolan, intresset från andra skolor och lag, spelet i USHL och inte minst hur det gick till när han fick stipendiet från University of Maine.

"En fredagmorgon åkte jag och min mamma upp till lilla Orono, Maine, i nordöstra USA. Det var mitt ute i skogen men det hade jag inget emot eftersom jag blivit van vid det här laget och tänkte att man kunde fokusera mer på hockeyn. Jag minns hur jag satt och kollade på uppvärmingen med min mamma, såg det mäktigt introt och energin under matchen som skapades i arenan (påminde om ett fullsatt hovet när DIF spelar).", skriver Stockholmaren, som representerade SDE Hockey i Sverige innan han reste över.

Han fortsätter att berätta om hur processen när man bestämmer sig går till.

"Det är bra tryck i Maine. Jag visste att det där jag ville spela, fansen var helt galna. Som tur var för mig erbjöd coachen Red Gendron mig ett fullt stipendium och några veckor senare efter att verkligen ha tänkt på det bestämde jag mig för att verbalt commita (lova att spela) till University Of Maine. Det finns få ställen som kan matcha en fullsatt Alfond Arena (UMaines arena). Under några matcher mot våra största rivaler UNH och BU har jag inte kunnat höra mig själv tänka när vi gjort mål."

Att gå på college är långt ifrån gratis och ett fullt stipendium betyder att atleten, i det här fallet Binner, inte behöver betala några terminsavgifter utan skolan står för dessa.

Fem år senare är Binner nu tillbaka i svensk ishockey och till hösten ska han dra på sig den rödblå VIK-tröjan.

"Överlag var college en häftig upplevelse och jag har träffat många vänner där. Men alla vägar har sitt slut och jag ser verkligen fram emot att få spela med Västervik och försöka ta upp oss till SHL.", skriver Binner. Hela texten finns att läsa på hockeyallsvenskan.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa