"Är det bästa beslut jag tagit"

Peter Krieger är en av VIK:s nya tänkta toppspelare. I en stor intervju med hockeyallsvenskan.se berättar han om beslutet att skriva på för VIK – bland mycket annat.

– Eftersom vi är från samma ställe så har vi fått möta varandra på olika nivåer. Jag träffade honom personligen först för tre år sedan och sedan dess har vi umgåtts mycket och blivit jättebra vänner.

Så säger Peter Krieger om sin nye lagkamrat Jake Randolph.

Frågan är då... skulle Krieger och Randolph fungera i samma kedja?

– Det är inte upp till mig att avgöra men det hade varit kul om det blir så. Jake är en skicklig och smart spelare. Han har ett väldigt högt hockey-IQ och det är det viktigaste en ishockeyspelare kan ha, det mesta andra går att träna upp, säger Krieger.

Peter Krieger har precis avslutat sina collegestudier, där han firat stora hockeyframgångar. Han har vunnit mästerskapet med Minnesota-Duluth de två senaste säsongerna. Titlarna har dock kostat en del. 25-åringen inledde collegelivet på University of Alaska-Fairbanks, men kände att han ville till ett vinnande lag. Efter två säsonger valde han att skifta till University of Minnesota-Duluth. I USA får man dock inte byta college hur som helst, och gör man det får man ta ett års uppehåll från hockeyn. För Krieger innebar det hockeyuppehåll säsongen 2016/17.

– Det kanske låter konstigt, men så är reglerna. Jag tror att det är så för att det inte ska bytas skola hela tiden, och byter man skola så får man ta en hockeypaus på ett år, säger han.

Var det värt det?

– Ja, utan tvekan. Att byta skola var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det gjorde att jag kunde vinna två mästerskap. Jag hade också haft problem med axeln en längre tid, under det året passade jag på att operera den och nu har jag inga problem. Hade jag spelat hade jag kanske inte gjort någon operation, så det var helt klart en bra grej. Ingen vill sitta av ett år utan hockey om man inte är tvungen, men jag kände att jag ville göra det här och jag känner att jag gjorde rätt.

Att testa proffslivet i Nordamerika efter college var aktuellt, men till slut valde Krieger att dra till Europa istället.

– Jag hade några erbjudanden från AHL, men kände ändå att Europa skulle vara det bästa alternativet för mig, säger han.

Kompisarna Justin Crandall, Kyle Osterberg och Kevin Schulze - som alla spelade i HockeyAllsvenskan ifjol - har rekommenderat spel i Sverige.

Just Kevin Schulze spelade i Västervik ifjol och var givetvis en tung referens för Krieger.

– Jag har känt Kevin hela livet. Han bor i Minnesota och jag tränar med honom på sommaren. Han berömmer Sverige. Han säger att om han får chansen att åka dit igen så kommer han ta den. Han säger också att Västervik är en bra startpunkt i Europa och det låter perfekt för mig.

Hela intervjun med Krieger finns på hockeyallsvenskan.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa