Fem vinster och ett kryss på de sex senaste matcherna och bästa allsvenska inledningen sedan 1990. IFK Norrköping rider på en skön framgångsvåg.

Det ska synas när Kalmar FF – med tre raka vinster – kommer till Nya Parken.

– Precis som innan är det viktigt att vi får snurr på det egna passningsspelet och tar för oss. Sen finns det ett par taktiska drag med men de behåller jag för mig själv, säger Janne Andersson.

Mittbackstrion Andreas Johansson, David Boo Wiklander och Filip Dagerstål som alla saknades mot Sundsvall är tillgängliga – och ger IFK-managern gott om defensiva alternativ att välja mellan. Tipset är att Johansson/Boo Wiklander blir mittbackslås.

Christoffer Nyman, som kastade in handduken i paus mot Sundsvall, är helt återställd efter frisparksknocken från Hammarbys Nahir Besara.

Janne Andersson har förberett sina mannar på ett fysiskt Kalmar FF.

– De har kommit i gång efter en tveksam inledning. Vi har jobbat med genombrottsspel. Mot Sundsvall och Hammarby har vi inte varit tillräckligt vassa sista vägen in. Det handlar om att läsa varandras rörelser, menar Andersson.

Och vill se att den senaste tidens succé lyser om spelarna på planen.

– Vi ska använda självförtroendet på rätt sätt.

Nicklas Bärkroth har så smått börjat att gå med i den kollektiva träningen igen efter sin fotskada men har fortfarande en bit kvar till matchstatus. TesfaldetTekie skadade knäet lätt i U21-matchen mot Djurgården i veckan och får vila ett tag.

Peter Swärdh fick en ingen vidare start i Kalmar men har lyft på slutet och att vända 0–1 till 2–1-seger mot svenska mästarna Malmö är självklart en boost.

– Jag är mycket stolt över mina spelare som ännu en gång visade mental styrka, sa Swärdh efter den trepoängaren.

På Nya Parken saknar smålänningarna Emin Nouri, Tobias Eriksson och Pär Ericsson. Öyvind Hovda är ett stort frågetecken.

Tolv insläppta mål på tio matcher, eller 1,20 per match. Fyra baklängesmål på de sex senaste matcherna och sammanlagt fyra nollor. Det är IFK:s siffror efter tio omgångar – och klubbens bästa facit under Janne Anderssons ledning. I faktarutan bredvid kan ni se siffrorna närmare.

Troligt IFK-lag mot Kalmar: Målvakt: David Mitov Nilsson.

Backlinje: Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, David Boo Wiklander, Christopher Telo.

Mittfältet: Nikola Tkalcic, Alexander Fransson, Daniel Sjölund, Arnór Ingvi Traustason.

Forwards: Emir Kujovic, Christoffer Nyman.