Verkligheten: Noll spelare under kontrakt

Två lag utan kontrakterade spelare och damerna står utan headcoach. David Bergström går inte sysslolös.

11 juni 2019 20:11

Med Edvin Starks flytt till Ockelbo försvann den enda spelaren som hade ett avtal.

Herr- och damlagets trupper gapar tomma och det kommer inte bli ett lugnt och stilla sommarlov för David Bergström, ordföranden som ska driva omstarten framåt.

– Full fart. Jag har ju ett ordinarie jobb också. Det har varit mycket, men det visste jag om. Vi har börjat med att kortsiktigt säkerhetsställa det mest akuta. Vi har betalat av alla leverantörskostnader. Nu ska vi ta fram ett underlag till banken. De undrar hur vi mår och har varit lite oroliga eftersom de inte fått så mycket information i det här glappet som var innan vi fick den nya styrelsen på plats, berättar Bergström.

Den utsatta ekonomiska situationen innebär åtgärder.

Adnan Chuk har fått reda på vad han har att jobba med pengamässigt och parallellt ska två trupper sättas – och en ny damcoach anlitas efter Jurgita Kausaite.

– Vi har bra saker på gång, svarar David Bergström på frågan hur rekryteringsjobbet fortlöper på damsidan.

Och fortsätter:

– Det kan bli klart med en ny tränare inom två veckor.

Är Johan Lind aktuell?

– Vi har inte pratat i de termerna. Tanken är inte att Johan eller Paul (Burke) ska ha ett A-lag, utan mer vara inblandade på ungdomssidan. Sedan kan det bli en slags kombinerad roll som assisterande, men det är inget som är bestämt. Är det svårt att hitta ett coachnamn under de här förutsättningarna?

– Nej, så känns det inte. Det är klart att folk undrar men vi jobbar på att få ut budskapet vad vi vill göra. Som steg IV-coach i Sverige och om du vill starta en karriär är det ett bra ställe att göra det hos oss. Vi kommer att komma tillbaka starkare, slår David Bergström fast.

Herrlaget har en rad frågetecken i truppen. Adnan Chuk håller på och betar av individuella samtal med spelarna.

Förhoppningen är att Mikael Lindquist, Anton Saks, Tim Schüberg, Anes Zekovic och talangerna Pars Erenköy, Jonathan Eriksson och Ludvig Worge ska kunna säkras upp.

Dörren är inte heller stängd för Joakim Kjellbom – även om det känns som ett långskott att veteranen som fyllde 40 och blev pappa i våras skulle satsa vidare.

– Som det ser ut nu kommer det dröja med att ta in amerikanerna till efter sommaren. När de stora länderna fixat med sina amerikaner kommer det finnas namn tillgängliga, säger David Bergström,.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung