Vd:n inför EM-finalen: "På väg mot fullsatt"

Danmark rök tidigt, några dagar senare dog Sveriges medaljdrömmar och i semifinalen slogs Norge ut.

Krister Bergström, vd för handbolls-EM, kan tacka Kroatien för att finalen i Stockholm ändå blir en publikfest.

25 januari 2020 14:45
Vi är på väg upp mot fullsatt, säger Bergström dagen inför finaldrabbningen mellan Kroatien och Spanien på Tele 2 arena.

Kapaciteten på den ombyggda fotbollsarenan är 19 000 under finalhelgen och på semifinalerna var 16 573 åskådare på plats. Många i schackrutiga tröjor när Kroatien slog Norge i lagens galna semifinal.

Kroaterna tog oss med storm och om man älskar handboll kan man inte få en bättre upplevelse. Är det någonting jag är fullständigt övertygad om inför finalen så är det att kroaterna vinner läktarkampen, säger Krister Bergström.

Utlovar vinst

Han vill inte uttala sig särskilt precist när det gäller det ekonomiska utfallet för turneringen, som Sverige har arrangerat ihop med Norge och Österrike. Men trots missräkningarna med tidig EM-sorti för både Danmark och Sverige i Malmö, utlovar i alla fall Bergström en vinst.

Vi är väldigt nöjda. Vi gör alltid projekt där vi har som avsikt att göra en vinst som går tillbaka till handbollen och det kommer vi göra också.

Redan 2023 är det dags för handbolls-VM i Sverige – två gånger dessutom. Herrarnas världsmästerskap samarrangeras med Polen, medan damernas VM avgörs i Sverige, Norge och Danmark.

Under våren ska vi bestämma fördelning av vilka rundor av respektive mästerskap som ska genomföras i Sverige, säger Krister Bergström.

"Vill ha finalhelgen"

Störst hopp om att på nytt få arrangera en final igen finns i herrarnas VM.

Projektet bygger på 50/50-fördelning på herrsidan. Det är klart att vi gärna vill ha finalhelgen, men det vill Polen också. Vi måste komma överens, säger Bergström.
Vi hoppas att vi kan få vara till exempel här i Stockholm, men det kan i så fall lika gärna bli på Friends arena och att man lyfter konceptet till 35 000 åskådare i stället.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT