UPPGIFTER: IFK sa nej till Sparta Prag

IFK Norrköpings David Moberg Karlsson var beredd att byta klubb och tjeckiska Sparta Prag var villiga att betala övergångssumman på drygt 12 miljoner kronor. Då drog sig "Peking" ur affären, skriver Aftonbladet.

27 november 2018 08:33

LÄS MER: "IFK-anfallaren om det stora intresset"

Sporten har tidigare berättat om Sparta Prags intresse för IFK Norrköpings offensiva landslagsman – och västgöten har inte förnekat att han lockas av ett nytt utlandsäventyr efter sejourerna i England (Sunderland) och Danmark (Nordsjälland).

"DMK", som gjorde tio mål i årets allsvenska, har ett år kvar på sitt kontrakt och Prag ska vara en av klubbarna som uppmärksammat den kvicke kantspelaren.

Enligt Aftonbladet skulle Sparta Prag och IFK Norrköping vara överens om köpet och övergångssumman på 12,3 miljoner kronor.

– På måndagsmorgonen återkom Norrköping och sa att de inte kunde acceptera villkoren, säger en källa i Sparta Prag till tidningen.

IFK Norrköping vill inte bekräfta uppgifterna för Aftonbladet.

– Jag kan tyvärr inte ge några kommentarer kring den ena eller andra klubben, säger IFK:s ordförande Peter Hunt.

Tidningen har varit i kontakt med David Moberg Karlsson.

– Jag vet om att det finns intresse, men jag vill inte gå in på vilka klubbarna är. Det är flera stycken. Jag känner inte till detaljerna i förhandlingarna mellan klubbarna.

Aftonbladet: Skulle Sparta Prag vara rätt nivå för dig?

– Det är inte så att Real Madrid står och knackar på dörren, jag kan inte välja och vraka. Jag tog ett för stort steg när jag gick till Sunderland, nu vill jag försöka hitta en nivå som är mer lämplig för mig, säger Moberg Karlsson.

24-åringen fortsätter:

– Viktoria Plzen spelar i Champions League och både Slavia Prag och Jablonec i Europa League. De lagen och Sparta Prag har jag sett i de europeiska ligorna återkommande. Det känns som topplagen håller en lite högre nivå än de allsvenska. Det är inte fy skam.

Trots IFK:s nej hoppas den tjeckiska storklubben ändå på en affär:

– Vi tror fortfarande övergången kan bli av, säger en källa i den tjeckiska storklubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Andersson