"Tyckte det kändes seriöst"

Eric Smith trodde intresset hade svalnat när skadorna kom. "De fortsatte och ville göra affär. Jag tyckte det kändes seriöst", säger Eric Smith.

20 juni 2018 20:34

Belgiska ligan och KAA Gent och allsvenska spelare är inte en förening som mixats sig särskilt väl genom åren.

Inte för Emir Kujovic eller Tesfaldet Tekie.

Knappast för någon svensk spelare som satt sin fot på Ghelamco Arena.

Kan Eric Smith bryta den förbannelsen?

Han har fyra år på sig.

Så länge gäller det nya kontraktet med KAA Gent som han nyss skrivit på.

– Jag pratade med "Tess" (Tesfaldet Tekie) innan. Det är tufft för många svenskar att komma ut, det är jag medveten om. Samtidigt är det så det är annars hade alla kunnat spela på den här nivån. Det är bara att jobba på och visa att man är värd det oavsett var man hamnar, säger Eric Smith på plats i sin nya stad och arena.

Var fler klubbar intresserad av dig?

– Ja, men jag vill inte säga vilka.

Gent är tydlig med att de hittat rätt i alla fall.

Eric Smith skadade först foten före träningsmatchen mot Boren, dagen efter fick han en spricka i båtbenet på högerarmen.

Den tidigare IFK-mittfältaren satt gipsad på de nya lagbilderna.

– Trots skadorna fortsatte de och ville göra affär. Jag tyckte det kändes seriöst, säger 21-åringen som kommer missa den belgiska ligapremiären.

– Jag skulle egentligen inte ha gips, jag hade kunnat spela utan det. Men eftersom jag också hade fotskadan gjorde de gips för att hjälpa läkningen.

Om fem veckor kan han ta bort det.

Laget samlades under onsdagen för de första fystesterna.

Eric Smith kommer vara på plats under den här veckan och fortsätta sin rehabträning. Sedan åker han hem till Norrköping för att samla ihop sina saker inför flytten ned till sin nya hemstad.

– Efter fredag åker jag tillbaka. Jag kommer sakna Norrköping och fansen. Jag har trivts i Norrköping och har haft det superbra där. Men så här är det att spela fotboll och då får man räkna med att flytta runt lite. Det ingår i jobbet, säger Eric.

Kommer även moderklubben Halmstad få en del av övergångspengarna?

– Det vet jag inte. Det vore en bonus i så fall om det skulle hamna en del där men ärligt talat har jag inte koll på det.

Har du koll på stadens golfbanor?

– Ja, faktiskt. De har flera bra banor här nere, säger spelaren som gick från nybörjare till bara 4,6 i handicap på en säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa