Det såg mörkt ut för start i Runsten Equestrian Games. Men Atina läkte väldigt bra, och ryttaren kunde sitta upp bara några dagar efter skadan, berättar han.

– Hon fick vila fyra dagar där och hade väl sådär roligt ett tag. Men det var inga konstigheter i sig. Det blev aldrig någon inflammation eller såg dåligt ut. Vi fick ihop det fint som fan faktiskt, säger Viktor Melin.

Atina kunde släppas ut i hagen ganska snart efter skadan, men fick för säkerhets skull vara bandagerad för att skydda såret.

Ett gjordbyte senare kunde Viktor börja rida henne igen.

– Hon verkar inte haft problem att röra sig. Jag hade faktiskt en vanlig dressyrgjord några dagar, men märkte ganska fort att det gick att ha vanlig magplatta också.

Ridningen gick bra och Viktor bestämde sig för att satsa på Runsten Equestrian Games, i helgen som var.

– De delade ut lite bilar och grejer så det är klart att man var lite sugen på att åka, säger han.

Atina fick inleda med att hoppa några mindre klasser och känna på banan.

– Hon var jävligt pigg. Jag kunde inte rida mot klockan nånting utan fick snarare hålla tillbaka henne, säger Viktor.

Han hamnade utanför placering i första kvalet och fick därmed rida lördagen också för att ta sig till söndagens GP-final i 150.

Väl där gick det som en dans. Åbyryttaren gick felfritt och blev en av sex ryttare till omhoppning. Där slutade han trea efter Jörgen Larsson, som blev tvåa med sin Agathon S. Vann klassen gjorde Jacob Hellström med Hansa Kredit Obelix.

Viktor Melin vill passa på att berömma årets arrangemang.

– Underlaget var riktigt, riktigt bra. Det var lite hårt torsdag och fredag och lite mjukt efter regnet på lördagen. Men i går (söndag, reds anm.) var det riktigt bra. Runsten har gjort väldigt mycket för att få det bra. De har lagt ner massor jobb, säger han.

Åbyryttaren kammade hem 30 000 i pengar för sin tredjeplacering.

– Det är klart att det hade varit skönt att vara tvåa, eller helst etta. Men med tanke på omständigheterna är jag väldigt nöjd. Hon var ju liksom sydd förra veckan, säger Viktor om stoet Atina.

Vinsten gav Jacob Hellström 100 000 kronor. Jörgen Larsson fick 60 000 för sin andraplacering.

Nu blir det lite vila för Atina, innan det siktas mot SM-revansch – inomhus.

– Hon får ta det lugnt denna veckan. Sen hoppar jag eventuellt 145 i Åby om ett par veckor. Men annars är väl siktet inställt på inomhus-SM, säger Viktor.