Världen samlades i Göteborg. Gothia Cup?

Nej, handbollsvarianten: Partille Cup.

24 000 deltagare spelade 5 000 matcher när den stora turneringen, känd som världens största handbollscup utomhus, avgjordes runt om i staden.

Artikelbild

NHK:s 08:or som spelade sina matcher på Valhalla IP överträffade alla förväntningar.

– Trea och bästa lag i åldersklassen. Det var första året vi var med så vi vågade inte hoppas på för mycket. Det är över förväntan, säger tränaren Magnus Eklund.

I gruppen inledde NHK med att förlora mot danska Hörning Håndbold men skakade av sig nederlaget med att vinna mot Lugi.

Fortuna från Moldavien, som senare gick hela vägen, var för svåra i tredje matchen men NHK avslutade gruppspelet med att besegra Sävehof.

Artikelbild

– Det är en omställning att spela ute, en massa planer och matcher är igång samtidigt och rymden så klart. Allting runt om är större, men killarna klarar det bra, fortsätter Eklund.

I slutspelet visade NHK att de kommit samman som grupp och vann i tur och ordning mot Lugi (10–4), Önnereds HK (12–7) och i ett sudden death-drama fick Norrköpingskillarna sista ordet mot H71 från Färöarna.

Artikelbild

När det var dags att ställas mot Fortuna i semifinal tog det stopp, 7–18.

– Vi har skapat minnen för livet. Herregud, det är över förväntan att vi tog oss så långt. Vi hamnade i en svår grupp med. Fortuna som vann, Hörning och vi gick alla till semifinal. Vi tar med oss massor från det här, säger Magnus Eklund.