"Tuff spelare med en tuff karaktär"

Småskadade Shakir Smith – en nyckelfaktor för Dolphins? "En tuff spelare. Men det är inget läge att känna efter för oss".

15 april 2019 07:00

En skadad Shakir Smith klev av den första semifinalmatchen borta i Borås.

Förlust med 52–69.

I rond två spelade pointguarden.

Seger 85–67.

Kanske en ensidig analys.

Men skadedrabbade Dolphins behöver alla faktorer som talar till lagets pluskonto efter en säsong som slitit hårt på mästarlagets hårdvara – spelartruppen.

– Det är en tuff spelare med en tuff karaktär. Shakir Smith tvingade sig igenom semifinal två, med begränsad speltid. Men det är inget läge för oss att känna efter om man inte skulle vara hundraprocentig. Det är bara att gå för det, säger Adnan Chuk.

Bortaseger är en nyckelfaktor mot Borås i semifinalserien, laget som Dolphins sänkte i fjolårets slutspel vid den här tiden.

I år är sjuhäradsbygdens stolthet något vassare och något mer samspelt.

Det gäller att få stopp på lagets starka skytte, kontrollera tempot i matchen.

– Klart att vi vill att det ska tippa över till vår fördel. Men det är lätt att prata om det, desto svårare att göra det. Vi möter ett tufft lag, vi måste göra rätt saker. När vi spelade i Borås senast var vårt eget skytte dåligt. hade vi satt skotten vi normalt gör, hade vi producerat över 70 poäng. Bollen ville inte gå i för oss. Men har vi rätt fokus kan vi vända sådana saker till vår fördel, säger Adnan.

Även Borås har justerat taktiken inför match tre.

– I senaste matchen läste de (Dolphins) sönder oss. Vi blev förvirrade och vi hade inget att svara med, utan de fick göra poäng i sista skottsekunden. Det var pinsamt att se på film. Vi ska fixa det, sa årets pointguard Nimrod Hilliard på Borås twitterkonto.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa