Tankovic på väg till Serie A-klubb

Anfallaren Muamer Tankovic kan vara förlorad för Hammarby och allsvenskan.

Han placeras i flera klubbar i italienska Serie A.

Men själv är han förtegen om framtiden.

Jag är här och fokuserar på landslaget. Jag har en agent som tar hand om det, säger han.

17 november 2019 15:45

Tankovic har varit uttagen i landslagstruppen inför de fyra senaste EM-kvalen. Möjligheten är stor att han får speltid i kvalavslutningen mot Färöarna.

Samtidigt är han mitt uppe i att bestämma sig för var han spelar fotboll framöver. Expressen har gått ut med uppgifter om att anfallaren är på väg till Italien. Enligt tidningen slutförhandlar han med en Serie A-klubb. Vilken klubb det rör sig om är oklart, men Udinese, Genoa och Sampdoria sägs vara troliga alternativ.

Fokus på Färöarna

All min fokus är på matchen mot Färöarna, vad som händer i framtiden får vi se. Jag tar dag för dag, helt enkelt, säger han.
Det har varit en bra vecka, formen känns bra och jag är spelsugen.

Har du fått indikationer på speltid från förbundskaptenen Janne Andersson?

Nej, inte direkt. Han har bara gått ut med att det blir ändringar och förhoppningsvis är jag en av de spelare som får spela. Det betyder mycket för mig att få spela, att få representera Sverige på hemmaplan inför hemmafansen.
Det är mäktigt. Det är ett tillfälle att visa framfötterna och visa att jag kan hålla på den här nivån och kan imponera på Janne, säger Tankovic.

Vill inte snacka klubblag

Han var en av allsvenskans främsta spelare i år – 14 mål och sju målgivande passningar – och hade stor del i att Hammarby slutade trea och tog sig till Europa League-kval. Han säger att han inte vill avgöra klubblagsfrågor medan han är med landslaget.

Jag har en agent som tar hand om det, säger han.

Känner du dig redo att flytta ut i Europa?

Ja, absolut, jag har varit ute i Europa förut. Jag vet vad som krävs och vad man måste göra. Det är helt annorlunda än hemma i Sverige.

Innan han bestämmer sig för att flytta utomlands eller inte väger Tankovic in att Hammarby kvalar till Europa League i sommar.

Absolut. När jag kom till Hammarby... vad var vi? Tolva eller något sånt. Jag sade när jag kom att Hammarby ska vara topp-3 och spela om SM-guldet och det har varit en ära för mig att vi nu ska spela i Europa.

Enligt Tankovic har inte Hammarby presenterat ett nytt kontraktsförslag.

Vi har pratat om det, men jag har inte fått något på bordet.
Fakta: Muamer Tankovic

Född: 22 februari 1995 i Norrköping.

Smeknamn: "Mujo".

Klubb: Hammarby.

Tidigare klubbar: Hageby IF, IFK Norrköping, Fulham, AZ Alkmaar.

Position: Anfallare eller offensiv mittfältare.

Bakgrund: Lämnade sommaren 2011 IFK Norrköping samtidigt som mittfältaren Kristoffer Olsson. Tankovic snappades upp av Fulhams ungdomsakademi medan Olsson fick plats i Arsenals. Slog sig in i Fulhams A-lag säsongen 2013-2014 men lämnade för AZ Alkmaar. Kom till Hammarby sommaren 2017 och är inne på sin tredje säsong i klubben

Landskamper: 2.

Landslagsdebut: Inhopp mot Turkiet (1–2 i Ankara den 5 mars 2014).

Aktuell: Lär få speltid i EM-kvalet mot Färöarna och uppges var på väg till italienska Serie A.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Skiöld/TT, Anders Wallin/TT