Allsvenska sjuan Djurgården gästar Östgötaporten för svenska cupens andra omgång på onsdagskvällen. En rejält tuff utmaning för Sylvia, som leder sin division 2-serie.

– Det ska bli kanonkul att få spela mot ett allsvenskt lag. Ingen i vårt lag har tidigare mött ett så här starkt motstånd, säger Sylvias tränare Kim Hellberg.

Ett redan ungt hemmalag blir ännu yngre när man tvingas vila två av sina nyckelspelare – Marwan Bazi och målvakten Julius Lindgren. Båda finns på den så kallade "korttidslistan" för att kunna representera både Sylvia och IFK Norrköping, men i och med att båda klubbarna är med i cupen får de inte vara med där, enligt reglerna.

– De har varit med på högre nivå så det är tapp för oss, men andra får kliva fram. Robin Gustavsson vaktade målet i cupmatchen mot Oskarshamn och är också en jätteduktig målvakt som har gjort ett kanonarbete i år, säger Kim.

Djurgården har haft några tunga omgångar i allsvenskan och Sylvia räknar med att det blir en namnstark motståndarelva, som hoppas hitta självförtroende mot det på pappret svagare Norrköpingslaget.

– De kommer säkert med så bra lag som möjligt för att försöka komma igång att vinna igen, men efter derbymatchen i helgen har vi också lagt ett jättearbete på att förbereda oss för det här. Vi ska försöka vinna den, solklart, och våga tro på vårt sätt att spela men med några små justeringar mot i serien, säger Kim.

Sylvia kan knappast räkna med att ha bollinnehav och föra spelet på samma sätt som normalt.

– Så är det ju, men vi får dela upp matchen i mindre bitar och försöka ha bollinnehav så många minuter som möjligt. Vi har allt att vinna. Visst hade vi kunnat ställt oss i eget straffområde, men det skulle inte gynna oss. Det här ska bara bli kul.

Linus Brunzell, Oliver Beletic och Philip Özer är långtidsskadade sen tidigare.