SE OCKSÅ: TV: Här ser du hela Norrköpingsderbyt i repris 

Det var botten mot toppen i tabellen. På planen var skillnaden inledningsvis marginell. Sleipner kom till derbyt med en defensiv prägel och tog det säkra föra det osäkra genom att slå längre bollar på Haris Sijaric.

Men det var tillknäppt och varken Sylvia eller Sleipner skapade de där riktigt giftiga målchanserna.

Artikelbild

| Julius Lindgren i målet boxade bort och räddade nästan allt. I den 87:e minuten fick han dock se sig överlistad.

Sedan gjorde Sylvias Oskar Rantala Thörnfeldt 0–1 och då öppnade matchen upp sig. Sleipners Vincius Gil De Souza Camargo och Hari Wahedi prickade båda två virket. Och var inte stolparna eller ribban i vägen så stod Sylvia-målvakten Julius Lindgren rätt.

– I 60 minuter är det en helt jämn match. Men i 90 minuter kan vi spela på samma nivå, vilket gör att det blir jobbigt för Sleipner. Där visar vi vår kvalitet, säger Kim Hellberg.

Luften gick ur "Randigt" efter att Sylvia gjort 0–2 genom Manasse Kuso. Innan dess hade Sleipners Patrick Ayala hunnit med att missa helt öppet mål och få se en stenhård volley räddad.

– Det blir som ett inlägg, jag får flytta mig och han (Ayala) får ganska mycket skruv på bollen. Då får den ganska mycket fart och jag var tvungen att vänta in studsen. Men jag får ändå balans, kan göra ett frånskjut och mota den, säger Sylvia-målvakten Julius Lindgren om räddningen.

Artikelbild

| Hadi Wahedi var kreativ och hade ett skott i stolpen

Julius Lindgren hade inför matchen hållit nollan i 180 minuter. Det var ytterst nära på att han fick göra det igen och förlänga sviten. Men Paul Chamoun ville annat och dunkade in bollen i krysset vid ställningen 0–4 med endast fem minuter kvar.

– Jag har ju bra försvarare framför och Sebstian (Detterman) och Hampus Näsström gjorde ett par riktigt bra blockeringar. Det känns som vi hjälper varandra hela tiden i försvaret, säger Lindgren.

Artikelbild

| Hampus Lönn och Marwan Baze hade alla anledning att jubla.

Ju längre säsongen har pågått desto färre mål har släppt Sylvia in. Den här gången till Sleipners stora förtret.

– Jag tycker att vi skapar mycket mer än dem, men vi spräcker inte deras nolla. Vi skapar tillräckligt för att vinna en fotbollsmatch. Det är surt, säger Sleipner-tränaren Simon Dogan.

Artikelbild

| Sylvia fortsätter att vinna och förlänger sin förlusrfria svit till fem matcher.

Trots förlusten fanns det ändå en hel del som "Randigt" kan ta med sig till framtiden.

– Vi skapar mycket och att vi är kreativa, det är bra. Sedan får vi inte släppa in så många mål, avslutar Dogan.