Sverige hade tappat en tvåmålsledning till förlust mot både Ryssland och Finland, men i den sista matchen var läget det omvända. Tre Kronor låg under med 0–2 mot Tjeckien men vände och vann.

När Patrik Zdrahal gjorde mål 8.21 in i den andra perioden betydde det att Sverige stod inför ett tvåmålsunderläge.

Två mål av Larsson

Då klev Emil Larsson fram.

Larsson reducerade till 1–2 bara minuten efter att Zdrahal hade utökat Tjeckiens ledning. Fem minuter senare hittade Luleåspelaren rätt igen när han kvitterade för Tre Kronor.

Oavgjort stod sig långt in i den sista perioden och en förlängning låg i luften. Då högg Michael Lindqvist två gånger om på en retur och fick in segerpucken till 3–2 med tre minuter kvar att spela.

Segern var Sveriges första efter att ha förlorat de två första matcherna mot Ryssland och Finland.

Jag tycker att det var positivt. Förra turneringen (Karjala Cup) föll vi igenom i andra och tredje matchen. Det gjorde vi inte den här gången. De två första matcherna hade vi stor chans att vinna och vi skulle ha stängt dörren där tycker jag. Men i dag gjorde vi det, säger förbundskapten Rikard Grönborg i C More.

"Leva i processen"

Grönborg har under landslagssäsongen testat flera nya spelare. I Channel One Cup fanns fyra debutanter i truppen och ytterligare spelare med ringa landslagserfarenhet.

Vi spelar för att vinna, självklart är det viktigt att vinna. Men samtidigt måste man leva i processen och processen för mig är att få de här killarna i de här situationerna och lära sig av det, säger Grönborg.

I och med segern mot Tjeckien slutade Sverige trea i turneringen. Ryssland blev gruppetta efter 5–0 mot Finland som slutade tvåa.