Norrköping IF har svårt att hålla masken under lagfotograferingen. Skratten och skämten avlöser varandra när spelarna står uppradade framför kameran längs ena kortsidan i slitna Sporthallen.

– En skön grupp. Det är roligt att vara hemma igen, säger Martin Eek som är Norrköpingsbo igen efter åren på handbollsgymnasiet i Eskilstuna och spel med HK GP.

Det är en bättre högersexa som fick hemlängtan och ett jobb på universitetsmedia-gruppen.

Artikelbild

Lira i division 2 känns som ett perfekt alternativ för stunden och det var inte direkt så att Norrköping IF satte upp en motande handflata när chansen att få en vass kantspelare dök upp.

– Han är kvick och svårstoppad, säger tränaren Rickard Hedlund som i övrigt är noga med att poängtera att det är närheten till skratt och att ha kul som ska kännateckna hans lag.

Det passar Martin Eek.

– Samtidigt som det är seriöst och bra fart på träningarna. Det är kul att komma hit.

Artikelbild

| Rickard Hedlund.

Under tiden i Eskilstuna fick 20-åringen känna på elitseriespel i Guif.

– Ungefär 30 minuter totalt den säsongen som jag var med. Det var häftigt att kliva in och möta de som man sett upp till sedan man var liten.

Artikelbild

Vill du dit igen, till den nivån?

– Det skulle vara kul om man fick chansen. Jag känner att jag är mer redo än tidigare. Det var nyttigt att dra iväg som 17-åring, både som spelare och person.

Norrköping IF som inledde seriespelet med att förlora mot HK GP (25–30) laddar om för hemmapremiär mot Hallstahammar.

Även om det är en spänd förväntan att ta första division 2-poängen så blickar Martin Eek mot derbyna som stundar mot NHK.

Det första redan 20 oktober.

– Det ska bli fränt. Det är viktigt att vara bäst i staden skulle jag säga.