Storseger för skadedrabbat Hammarby

Ekonomisk kris och flera långtidsskadade nyckelspelare. Det har varit en svår tid för Hammarby, men stockholmarna gladde storpubliken på Zinkensdamm med en storseger mot IFK Motala i bandyns elitserie.

12 januari 2019 16:11

Det blev 6–1 till Hammarby efter tre mål av Christoffer Fagerström, som gladdes över segern efter förluster i de senaste hemmamatcherna mot Sirius och Sandviken.

Oerhört skönt. Det var två raka tunga förluster, så det var skönt att göra mål här hemma, säger Fagerström Till C More.

För en dryg vecka sedan kom beskedet att Hammarby säger upp alla spelares kontrakt i ett försök att rädda föreningens ekonomi.

Den prekära ekonomiska situationen har påverkat spelarna, men också svetsat samman gruppen, säger Fagerström.

Det kommer som ett tungt besked, man blir besviken och ledsen. Sedan blir man rörd och stolt över att spela i den här förningen när människor står upp för det som händer och försöker hjälpa till på alla sätt. Det är en märklig tid, det som har varit.

Det är inte bara ekonomin som plågar Hammarby. Det senaste dråpslaget för laget är frånvaron av mittfältaren Ilja Grachev som har skadat båtbenet i handen och härom dagen fick beskedet att han missar resten av säsongen.

Till det kommer hälseneskadan på David Pizzoni Elfving, som hållit honom borta från isen i över en månad.

För att täcka upp för de skadade spelarna hade Hammarby till matchen mot IFK Motala fått förstärkning av en gammal Hammarbyprofil. Kalle Spjuth var tillbaka på Zinkensdamm efter att ha lagt av i fjol. 34-åringen började på bänken, men kom in i spelet utan att göra några mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT