Cue Channa kom i Malin Baryard Johnssons ägo januari 2016. Nu, nästan tre år senare, har det beslutats att det tolvåriga stoet inte blir kvar på gården i Jonstorp utanför Norrköping.

Enligt Tidningen Ridsport har Cue Channa flyttat till Olivier Philippaerts i Belgien, där hon kommer stanna i väntan på en försäljning.

– Det är helt enligt plan sen hon köptes in, att hon skulle ner till Belgien för försäljning. De har mer köpare där än vad vi har här hemma, och det här gör vi ihop med en kollega i H&M-samarbetet, säger Pelle Baryard, pappa till Malin.

Så det handlar inte om att ni har kommit fram till att det inte går att nå längre med Cue Channa?

– Inte alls, det finns ingen dramatik på nåt sätt. Det här är enligt uppgörelsen och nu har vi en annan häst som vi bedömer är lite bättre, säger Pelle.

Det är tioåriga Indiana som blir stallets flaggskepp framöver. Redan om en månad väntar VM i Tryon, North Carolina, USA för Malin och Indiana.

– Just nu känns det bra med Indiana i de största 1.60-klasserna, och sen några till bakom för de andra klasserna. Sen håller vi hela tiden koll på andra bra hästar, säger Pelle, som summerar Indianas år som fantastiskt så här långt.

– På de senaste tio 1.60-starterna har nio varit felfria rundor.

Med Cue Channa har Malin Baryard Johnsson tävlat i både OS och EM. Ekipaget var bland annat med i det svenska silverlaget i EM i Göteborg för ganska exakt ett år sen.

– Det är en världshäst som har varit jättejättebra under tiden hos oss, med många höga placeringar i stora Grand Prix, säger Pelle.

För Malin väntar närmast internationell hoppning i Belgien om en vecka, som förberedelse inför VM.