Stark, studenten och SM-guld

Först SM-guld. Sedan studenten. Så ser Edvin Starks perfekta plan ut. Om den lyckas är något helt annat. "Jag hoppas att vi klarar ställa om och spela vårat spel", säger guarden.

17 maj 2018 21:33

Slutet av säsongen och slutet av gymnasietiden.

Edvin Stark står mitt i en spännande period och kan inom loppet av några veckor titulera sig svensk mästare och student.

Läs mer: "Chuks passning: "Han har sett det mesta".

En seger i Luleå på fredag kväll och Dolphins är svenska mästare.

Det skulle vara första gången för Edvin Stark som flackat mellan Östergötland och Norrbotten var och varannan dag i jakten på mästarbucklan.

Kanske inte det mest optimala för skolarbetet.

– Det blir lite läxor på vägen, jag får lite gjort när jag kommer tillbaka. Det jag har missat, men jag ligger inte efter något speciellt, säger han från hotellrummet i Luleå som han delar med Tim Schüberg.

Två guards som får stå i skymundan av de stora grabbarna – Joakim Kjellbom, Mikael Lindquist, Eugene Harris och Gerry Blakes – men inte fyller inte en mindre viktig funktion för det.

Schüberg som är inne på sitt tredje år i klubben gör sin andra SM-final.

Sist gick guldet till Södertälje.

Läs mer: "Adnan Chuk valde exakt rätt ord efter vad det nu var som vi bevittnade".

Nu ska en lång och häftig säsong få ett ännu häftigare slut med en direkt avgörande match om guldet stannar kvar i Luleå eller åker med hem till Norrköping.

– Det är en match kvar, det är bara att ge allt. Det finns inget annat. Vi gjorde en grym comeback i går (onsdag) men det är bara att ladda om.

Hur ska ni lyckas ta den där bortasegern som ni haft så svårt att fixa?

– Spela vårat spel. Göra det vi är bra på. Gör vi inte det blir det katastrof, det har vi sett, säger Schüberg som ofta går en match i matchen.

Inte bara mot motståndarna utan även mot domarna.

Pointguarden hamnar ofta och lätt i foulproblem.

– Ändå har jag växt som spelare. Jag behöver fortfarande slipa på aggressionerna. Det kan hända ibland att jag säger saker som jag inte ska till domarna och motståndare.

Vad talar för er?

– Det är vinna eller försvinna. Vi har visat oss starka i de lägena.

Dolphins som åkte upp till Luleå under torsdagen kommer att ha en lättare skotträning i Luleå energi arena som uppladdning.

Ett par timmar senare kommer det att vara betydligt allvarligare.

Ett SM-guld ska delas ut.

– Det kommer att vara ett bra tryck, säkert. Men det gillar vi bara. Det mår vi bra av, säger Edvin Stark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung