På väg till världscuptävlingen Kingsland Oslo Horse Show berättar han om planerna för veckan.

Genom en personlig inbjudan är han en av de svenska ryttarna i den femstjärniga tävlingen i Telenor Arena.

– Den största på länge, senast jag hoppade femstjärnigt var som förstaårssenior i Falsterbo. Ett bra steg för mig. Jag får hoppa alla klasser utom världscupen, berättar han.

Artikelbild

| Emma Falk, Åby Ridklubb

I transporten har han med sig tioårige vallacken Dustin och åttaårige Mexiko, vallack.

– Dustin ska gå lördagens Grand Prix. Det är hans första säsong i svår hoppning. Han är orutinerad, men är kapabel, har kapacitet och bra inställning. En härlig häst, beskriver Fredrik.

35-åringen tävlar vidare för Norsholms Ryttarförening. Där har han tio tävlingshästar, främst unga lovande hästar sex–tio år.

– Jag vill utveckla unga hästar för att få fram en stark laguppställning som kan ta mig till landslaget. Sverige har ovanligt många bra ryttare i toppen. Jag ligger på topp 20. Det är väldigt tufft att klättra.

Artikelbild

| Sissela Smith.

Efter åren han jobbade hos tyske stjärnan Marcus Ehning flyttade han hem till Norsholm för att bygga upp en egen verksamhet.

– Jag tar hjälp av Malin Baryard Johnsson och Stall Hendrix i Holland. Jag tävlar regelbundet i Holland och Belgien för att få rutin, se bra ridning och bra tävlingar, berättar han.

Artikelbild

| Viktor Melin, Åby RK.

På vägen uppåt är Oslo ett bra steg för Fredrik Spetz.

– Jag vill självklart komma till någon av de stora tävlingarna i Sverige och komma med i landslaget till någon nationshoppning. Om jag presterar bra ska det kunna gå. Vi gör en seriös satsning och har fantastiska hästägare.

I den tvåstjärniga tävlingen i Oslo tävlar systrarna Andrea och Emma Falk, Åby Ridklubb.

Samtidigt deltar klubbkompisarna Sissela Smith, Marcus Westergren och Viktor Melin i Lisen Bratt Fredricsons tävling, Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping.

De startar sina topphästar där efter en lugnare månad.

– Första inomhustävlingen. Det är väldigt stort här i två hallar och bra pengar. Jag har höga förhoppningar inför söndagens GP. Det är hårt emot med Peder Fredricson och andra, så det är inte bara att gå in och hämta, säger Viktor Melin som hoppas att Atina är i storform.

I helgen tävlar Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann i Kina, närmare bestämt OS-arenan Beijing Bird´s Nest.