Spanienproffset: "Jag är inte så orolig"

Joakim Lindblom, 27, närmar sig två veckor i karantän. Det kan bli två till – minst i ett hårt virusdrabbat Spanien. "Personligen är jag inte så orolig", säger Norrköpingskillen.

Joakim Lindblom kan stoltsera med något som inte många kan mäta sig med: nio år som utlandsproffs. 

Till den här säsongen bytte den tidigare Dolphinsspelaren och landslagsmannen Getafe mot Rincón Dental Amivel Aficíon. 

27-åringen (28 i juni) har samlat på sig massor av erfarenheter och upplevelser, men det han upplever nu i Malaga är något helt nytt. 

– Nu i helgen har jag suttit i karantän i två veckor och det senaste jag hörde är att det verkar bli 14 dagar till, säger Norrköpingskillen från lägenheten på den spanska sydkusten. 

Spanien är hårt drabbat av coronaviruset med över 33 000 smittade och drygt 2 000 döda. 

Joakim Lindblom låter lugn i en orolig tid, men medger att det är påfrestande att sitta inomhus.

Det är strikta restriktioner men invånarna får ta sig till affären och handla mat och skaffa mediciner. 

– Personligen är jag inte så orolig, men man vill inte få något som man sprider vidare till människor som är i en riskgrupp. Jag har en affär som jag kan ta mig till, cirka 200 meter från där jag bor.

Det har ännu inte kommit något besked om ligaspelet kommer att avblåsas. Rincón Dental Amivel Aficíon har tre matcher kvar av grundserien och befinner sig i lite av ett ingemansland.

– Vi är inte nära slutspel och kan inte åka ur, så för oss gjorde det inte så mycket att säsongen bröts men man vill veta vad som händer. Om det blir mer spel eller inte. Vi får lite information från klubben då och då. Lite uppdateringar om läget, säger Lindblom.

Vad gör du om dagarna? 

– Ser på serier och film. Jag har ett träningsprogram med armhävningar och situps som jag kör. Jag försöker hålla formen. 

Det är en internationell touch på laget som förutom Lindbloms svenska inslag även består av en amerikan som är rumskamrat med Jocke.

– Vi har även två killar från Mexico och två puertoricaner. Det är bara tre spanjorer i laget, resten är utifrån. 

Även om Lindblom trivs med livet i Spanien är det en situation som späder på hemlängtan.

– Just nu vill jag hem men har inte så mycket val. Det är bara att avvakta och se vad förbundet säger och vad som händer i världen. Jag har hört att det är värst i Madrid och norra Italien. 

Är det här något som får dig att tänka om att fortsätta spela utomlands?

– Nej, jag vill fortsätta vara ute, säger Joakim Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa