37-åringen har haft en hektisk dag med många samtal runt nya jobbet som tränare i Sleipner.

– Jag kommer in i hetluften med kort varsel och lite trasiga förhållanden, säger Simon och syftar givetvis på den turbulens som har varit i klubben den senaste tiden.

Anders Nyqvist hade inte spelarnas förtroende och fick sparken i torsdags efter bara några månader som tränare i klubben. Frågan gick då till Simon, som lämnade tränarjobbet i Assyriska efter förra säsongen, där det blev en tung avslutning med degradering till division 3.

Artikelbild

| Simon Dogan.

– Nu har jag spelat lite själv i Hird och på så sätt fått tillbaka en hel dos med glädje och positivtet kring fotbollen igen, säger han.

På fredagskvällen hade han första träningspasset med nya laget på Östgötaporten.

– I dag kände man att det är många som vill Sleipner väl, både styrelse, materialare och spelare och så vidare. Det var även en bra träning och min känsla är positiv med tanke på omständigheterna, säger Simon efter avslutat pass.

Han har själv spelat en säsong i Sleipner – 2004.

– Ett jättefint år, det var division 2 då också, så lite ränder har jag i kroppen sen dess, säger han med ett skratt.

Än så länge har han bara en överenskommelse om att leda laget i lördagens bortamatch mot Aspudden-Tellus.

– Vi har gjort en kortsiktig plan, att jag skulle finnas där på träningen i dag (fredag) och försöka vinna förtroende hos gruppen med en gång. Jag kanske kan komma in med lite närvaro, samtal och klapp på axeln som de kanske saknat. Jag gör det jag anser jag är duktig på – ha dialog och vara närvarande hela tiden. Det handlar om att få killarna att tro på sig själva och den kvalitet som finns i laget, för det gör det, säger Simon.

Om det blir en fortsättning även framöver ska diskuteras efter matchen.

– På söndag sätter jag mig med styrelsen så får vi dela tankar och funderingar så får vi se, säger han.