SM-guldhjälten förlänger med Djurgården

Jesper Karlström blir Djurgården trogen.

Mittfältaren har skrivit på ett nytt treårskontrakt med de svenska mästarna.

Jag är superglad, säger Karlström till Djurgårdens webbplats.

25 januari 2020 19:18

Efter att Djurgården säkrat SM-guldet i fotboll i början av november har klubben varit öppen med att mittfältaren Jesper Karlström sannolikt skulle lämna "Blåränderna" för spel utomlands.

Men någon flytt har inte blivit av för 24-åringen vars kontrakt gick ut vid årsskiftet – och nu står det klart att ett nytt avtal har nåtts med Djurgården.

Fokuserar framåt

På sin hemsida skriver klubben att Karlström har skrivit på för tre ytterligare år och därmed blir en del av det lag som ska försöka kvalificera sig till Champions League i sommar.

Jag är superglad över att vi har gjort klart det här. Nu kan vi bara fokusera framåt, försöka göra det ännu bättre och ta det här laget till nya höjder, säger Karlström i en tv-intervju på Djurgårdens hemsida.

Han sticker inte under stol med att han var sugen på att ta karriären vidare utomlands, men konstaterar att Djurgården överträffade de erbjudanden som låg på bordet.

Missnöjd med alternativen

Djurgården har alltid varit ett väldigt bra alternativ, men det var den här veckan som jag kände att det var det här jag ville.

Han tillägger:

Man ville se vad det fanns för möjligheter. Det var därför jag väntade ganska länge (med att förlänga). Det var inget som kändes riktigt, riktigt bra, så att jag skulle välja det framför det här.

Karlström har spelat i Djurgården sedan han anslöt från Brommapojkarna 2015. Förra säsongen spelade han 28 matcher från start i allsvenskan och gjorde ett av målen när Djurgården lyckades få med sig 2–2 borta mot IFK Norrköping i den sista omgången, ett resultat som säkrade klubbens tolfte SM-guld.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT